PORODIČNA TRAGEDIJA: Otac kamionom pregazio ćerku (5), umrla na licu mesta (FOTO)

- Stalno smo decu terali da se udalje od radnih mašina, ali im nije vredelo govoriti. Bojali smo se da će se neka nesreća i dogoditi, ali da će nas ovakva tragedija zadesiti, to nismo mogli ni da slutimo. Užas šta nas je zadesilo - kaže za Telegraf.rs Z. P., rođak unesrećene porodice

  • 0

U tragediji koja se dogodila oko 18 časova na kraju Ulice Sonje Marinković u selu Šajkaš, nadomak Novog Sada, život je izgubila petogodišnja devojčica S. D. Na devojčicu je, pod još ne razjašnjenim okolnostima, naleteo kamion, kojim je upravljao njen otac Borko D.

Kako saznaje Telegraf.rs od malobrojnih očevidaca koji su posmatrali tragediju, otac devojčice je, prema još nezvaničnim saznanjima, "tamićem" naleteo na nju dok se ona na strnjištu igrala sa drugom decom. Naime, on je upravljajući kamionom hteo da priđe kombajnu koji je vršeo soju na njivi, ali zbog prašine koju je podigao kombajn vidljivost je bila smanjena, pa tako nije video sopstveno dete.

- Stalno smo decu terali da se udalje od radnih mašina, ali im nije vredelo govoriti. Bojali smo se da će se neka nesreća i dogoditi, ali da će nas ovakva tragedija zadesiti, to nismo mogli ni da slutimo. Užas šta nas je zadesilo. Ovaj događaj je ceo Šajkaš zavio u crno – kaže za Telegraf.rs Z. P. rođak unesrećene  porodice.

Devojčica je nakon tragedije privatnim automobilom prevezena u Dom zdravlja u Žablju, ali pomoći, nažalost, nije bilo. Dok je petogodišnjakinja transportovana put Žablja, gde se nalazi najbliži Dom zdravlja, kamion registarskih oznaka NS1054 XL je sa njive prevezao ispred porodičnog doma devojčicin deda, što je svakako zakomplikovalo istragu.

Na ulicu su iz svojih domova izašle sve komšije, koje ni same ne mogu da poveruju kakva je tragedija zadesila njihovo selo. Ulicom se prolama plač i jauci jedne bake, koja je pre nekoliko godina doživela sličnu tragediju

Uviđaj na licu mesta obavio je Radomir Štula, istražni sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, prema čijem nalogu je devojčica preneta na obdukciju u Novi Sad.

(P. Marković / Foto: Telegraf)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA