ČEKAMO VAS! Pretnje desničara na sajtu Gej strejt alijanse

Internet sajt Gej strejt alijanse hakovan, a umesto redovnog sadržaja postavljena preteća poruka: "Čekamo vas"

  • 0

Gej strejt alijansa obavestila je javnost putem saopštenja da je "sajt ove organizacije hakovan" i da je na njega umesto njegovog sadržaja postavljena preteća poruka: "Čekamo vas!".

"Za GSA ne postoji sumnja da se radi o direktnoj pretnji jer su ove reči do sada mnogo puta u istom kontekstu izrečene od strane ekstremističkih desničarskih organizacija, a pre svega od "Obraza". GSA podseća da je ta organizacija zabranjena odlukom Ustavnog suda iz juna ove godine", navodi se u saopštenju.

Oni, takođe, podsećaju da je Prvi osnovni sud u Beogradu pri izricanju prvostepene presude Mladenu Obradoviću za pretnje Paradi ponosa 2009. godine utvrdio da je slogan "Čekamo vas!" pretnja upućena LGBT populaciji.

"Za GSA takođe ne postoji sumnja da je ova pretnja upućena aktivistima GSA kao i celoj LGBT populaciji u atmosferi straha koja se stvara pred najavljenu Paradu ponosa", navodi se u saopštenju.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA