INCIDENTI U NAJAVI: Ekstremisti najavili napad na gejeve tokom kontroverzne izložbe!

Povodom najava ultradesničarskih organizacija da će, tokom izložbe fotografija na kojima je lik Isusa Hrista prikazan na štiklama i u zagrljaju gejeva, doći do nereda, centar Beograda večeras će biti pod policijskom opsadom

  • 2

Umesto na "Paradi ponosa", koja će najverovatnije i zvanično biti zabranjena, ekstremističke grupe planiraju da već danas izazovu nerede na kontroverznoj izložbi fotografija na kojima je lik Isusa Hrista prikazan na štiklama i u zagrljaju gejeva.

- Svakako nećemo sedeti skrštenih ruku. Spremaju se akcije. Videćete - poručio je jedan od lidera ultradesničarskih organizacija.

Prema rečima izvora u policiji, otvaranje izložbe "Ecce homo" švedske umetnice Elizabet Olson Valin, uprkos realnom riziku po bezbednost, nije moglo biti zabranjeno, budući da je događaj u zatvorenom prostoru.

Zato će u sredu u centru Beograda biti primenjene posebne mere bezbednosti.

- Organizatori nisu želeli da odustanu od izložbe, iako smo ih uveravali u mogućnost ovakvog pretećeg scenarija. Centar za kulturnu dekontaminaciju u Birčaninovoj ulici u večernjim satima biće pod policijskom opsadom. Procene govore da ekstremisti žele da izazovu haos, a povod je, umesto šetnje koja je zvanično još pod znakom pitanja, pronađen u fotografijama kojima se navodno vređa pravoslavni svet - kaže izvor iz policije.

On otkriva da je odluci MUP-a da zabrani šetnju, a koja bi trebalo da bude objavljena dan uoči te manifestacije, prethodila izuzetno živa komunikacija premijera i vicepremijera sa predstavnicima nekoliko stranih ambasada.

- Bilo je pritisaka sa svih strana da se parada održi. To je sve što ću vam reći - kratko je rekao izvor iz vrha MUP-a.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo / Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • San

    3. oktobar 2012 | 10:31

    Vaskrsni Dusane I Lazare da vidis za sta ste se borili!

  • D...

    3. oktobar 2012 | 11:15

    Ajmo NP,NS,BG,KS,KG..svi ko jedan da sprecimo sve ovo i da sj**emo gamad..Za zdravu Srbiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA