"RUSIJA ĆE BITI SLOBODNA": Privođenje opozicionara zbog "čestitke" Putinu (FOTO)

U Moskvi su privedeni učesnici akcije "Ispratimo deku u penziju", koji su u centru grada sakupljali "poklone" za predsednika, a u Sankt Peterburgu privedeno je dvoje aktivista "Druge Rusije"

  • 0

U Moskvi i Sankt Peterburgu policija je danas privela aktiviste opozicije, koji su organizovali akcije povodom rođendana ruskog predsednika Vladimira Putina.

U Moskvi su privedeni učesnici akcije "Ispratimo deku u penziju", koji su u centru grada sakupljali "poklone" za predsednika, među kojima su bile i maskirne kape, simbol pank grupe "Pusi rajot", kao i grabuljice, zatvorska odeća i slično, javljaju ruski elektronski mediji.

Moskovsko odeljenje policije zasad se nije oglašavalo tim povodom.

U Sankt Peterburgu privedeno je dvoje aktivista "Druge Rusije", koji su stali pored ulaza u metro u centru grada s plakatom "Putine, mi sve pamtimo", i skandirajući parole "Rusija bez Putina", "Rusija će biti slobodna" zapalili dimnu bombu.

Predsednik Putin, kako je ranije saopšteno iz Kremlja, jubilarni 60. rođendan proslavlja u rodnom Sankt Peterburgu, u krugu svoje porodice i najbližih prijatelja.

(Telegraf.rs / Izvor i foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA