Vesna Vulović: Proganjaju me i danas zbog Miloševića

Stjuardesa, koja je pre 40 godina preživela pad aviona, objašnjava kako je napustila ovaj poziv razočarana situacijom u tadašnjoj Jugoslaviji

  • 0

Vesna Vulović, JAT-ova stjuardesa, koja je preživela pad aviona s 10.000 metara i time ušla u Ginisovu knjigu rekorda, kaže da i danas trpi posledice zbog antimiloševićevskih stavova koje je nekad zagovarala.

- I danas me proganjaju zbog mojih političkih aktivnosti. Borila sam se protiv rata, a ne protiv Miloševića kao čoveka – kazala je Vulovićeva u intervjuu danskoj televiziji DR.

Stjuardesa još kaže da se penzionisala rano, razočarana u ono što se tih godina u zemlji dešavalo.

- Kada se Milošević pojavio na političkoj sceni, krajem osamdesetih godina, sve nas je prevario. Mislili smo da dolaze bolja vremena i da ćemo bolje živeti. Ubrzo nakon toga plata mi je smanjena i rešila sam da napustim JAT i penzionišem se – objasnila je stjuardesa koja je proslavila nacionalnu aviokompaniju.

Vest da je neko preživeo pad s 10.000 metara tada je obišla čitav svet, a danas, nakon trauma i rehabilitacije od godinu dana kako bi ponovo stala na noge, Vesna kaže da ne bi nikada ponovo izabrala letenje.

- Da mi je neko ponudio izbor da letim i preživim pad ili da nikad ne letim, nipošto ne bih izabrala ovo prvo –   odlučno je rekla ona.

Vesna Vulović je bila jedina preživela u nesreći 26. januara 1972, kada je ustaški terorista postavio bombu u avion JAT-a. Nije ni bila predviđena za taj let, već je zamenila stjuardesu koja se takođe zvala Vesna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA