PAS JE IMAO NERVNI SLOM: Najbesmisleniji izgovori za izostanak sa posla!

Od ukupnog broja zaposlenih koji su kao razlog naveli bolest, njih 34 odsto nije došlo na posao jer im se taj dan nije radilo, pokazalo je istraživanje američkog sajta "CareerBuilder"

  • 0

Prema istraživanju koje je sproveo američki sajt "CareerBuilder", 30 odsto zaposlenih bar jednom je izostalo s posla navodeći bolest kao lažni razlog odsustva.

Godišnja anketa sprovedena među 3.976 radnika i 2.494 poslodavaca pokazala je da od ukupnog broja zaposlenih koji su kao razlog naveli bolest, njih 34 odsto nisu došli na posao jer im se taj dan nije radilo, 29 odsto je želelo dan da iskoristi za opuštanje, 16 odsto je htelo da završi neki privatni posao, a 15 odsto zaposlenih je htelo da se naspava.

"Budite oprezni! Koliko god izgovor za nedolazak na posao bio kreativan, ne znači da vam poslodavac veruje", savetuje američki sajt jer anketa je pokazala da poslodavci baš i ne veruju radnicima koji se pozivaju na jednodnevnu bolest.

Tako je 29 odsto poslodavaca tražilo potvrdu od lekara ili su pozvali zaposlenog kući da provere njegovo zdravstveno stanje, 18 odsto je zadužilo drugog radnika da proveri kolegu, a čak 14 odsto je otišlo da se lično uveri u zdravlje svog zaposlenog.

Takođe, više od 17 odsto poslodavaca je reklo da je lažni izgovor uslovio gubitak poverenja prema zaposlenom.

Lista najbesmislenijih izgovora za nedolazak na posao:

- Radnik je zaboravio da treba da ode na posao

- Pas je imao nervni slom

- Ekshumacija mrtve bake radi policijske istrage

- Ujed ptice

- Uznemirenost nakon gledanja TV serije

- Glavobolja od previše čitanja

- Slomljeno srce

- Narandžasta boja kose zbog farbanja u privatnoj režiji

- Devojci upao trn u oko

(Telegraf.rs / Izvor: Economy.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA