GREŠNIK: Fra Šime devojkama slao poruke: "Ti si kao voćka posle kiše!"

Kako svedoče oni koji ga poznaju, oduvek je voleo da se druži i da se dopisuje sa devojkama, a poruke su mu bile pune romantike i stihova, od kojih su mnoge dvosmislene i izrazito sugestivne

  • 1

Fra Šime Nimac trenutno je najtraženiji hrvatski sveštenik koji je prošle nedelje nestao bez traga, i to navodno sa milion evra od kupoprodaje crkvenog zemljišta i tajanstvenom devojkom pod rukom. On je, čini se, bio pravi otrov za žene i pre ovoga skandala.

Kako svedoče oni koji ga poznaju, oduvek je voleo da se druži i dopisuje sa devojkama, a poruke su mu bile pune romantike i stihova, od kojih su mnoge dvosmislene i izrazito sugestivne. Između ostalog, u SMS porukama znao je da se posluži stihovima hrvatskog pesnika Dobriše Cesarića i njegove slavne “Voćke poslije kiše”.

“...ti si kao voćka poslije kiše, ona je puna kapi pa ih njiše. Bliješti suncem obasjana, čudesna raskoš njenih grana...”, parafrazirao je Cesarića fra Šime za odabrane devojke, od kojih su ga mnoge doživljavale kao velikog zavodnika. S druge strane, njegovi parohijani iz Baške Vode žele da im se vrati, pa čak i ako je kriv za ono za što ga vlasti optužuju.

- Zbog njega su mladi ponovno krenuli na misu. Gde god je stigao pokrenuo je stvari s mrtve tačke i pokretao razne projekte. Bio je preduzetan - rekli su "Jutarnjem listu" u Lišanima.

U međuvremenu, u celi su se slučaj uključili i splitski istražitelji koji su počeli da proveravaju novinske napise o nestanku milion evra.

- Počeli smo s istraživanjem, ali treba videti kakva je naša nadležnost, s obzirom na to da je reč o Crkvi. Kontaktirat ćemo i Nadbiskupiju. Bez obzira na to što nas niko nije kontaktirao, mi ćemo raditi na ovom slučaju - rekla je Ana Čepić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Fra Šime se sumnjiči da je kompaniji "Sunčani Bast" prodao atraktivno župno zemljište bez dozvole Splitsko-makarske nadbiskupije. Novac, a spominje se oko milion evra za 43 hiljade kvadrata zemljišta, podigao je sa računa i otišao u nepoznatom smeru.

Novinaru "Jutarnjeg" još je prekjuče poručio da nije kriminalac i da će se vratiti da sve objasni.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zaigzag

    16. oktobar 2012 | 12:25

    Ne znam stvarno sta tu ima lose,voleo devojke i slao im poruke pisao stihove itd,..cini mi s mnogo bolje od njegove bratije koja bira decake za izrazavanje svojih sexualnih sklonosti zar ne???a sad sto je maznuo pare,...pa io ja bi :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA