HRVATI PORUČUJU: "Bolji život" je legendarna serija, nećemo je titlovati!

"Najava početka emitovanja serije naišla je na vrlo pozitivan odjek u medijima i među našom publikom. Prikazivaćemo je u originalnom obliku", ističe za Telegraf portparolka "Doma TV", na kojoj bi uskoro trebalo da počne sa emitovanjem kultna serija iz 1980-ih

  • 4

Vedrana Cvetko, portparolka hrvatske televizije "Doma", kaže za Telegraf.rs da se serija "Bolji život", koja će početi sa repriziranjem na ovom kanalu od 5. novembra, neće titlovati prilikom prikazivanja.

- Najava početka emitovanja serije naišla je na vrlo pozitivan odjek u medijima i među našom publikom. Reč je o legendarnoj seriji 80-ih i prikazivaćemo je u originalnom obliku - rekla je ona.

Cvetkova je objasnila da je  nakon najave "najgledanije serije svih vremena", zabeleženo ogromno interesovanje tamošnjeg auditorijuma, kao i da će bez sumnje zabeležiti veliku gledanost.

Ova televizija ima nacionalnu frekvenciju u okviru Hrvatske, i deo je "Nova TV" medijske grupe.

Podsetimo, "Doma TV" otkupila je 82 epizode ostvarenja koje je obeležilo osamdesete godine, snimanog u periodu od 1987. do 1991. godine, u produkciji Televizije Beograd.

Tokom premijernog prikazivanja, kao i tokom kasnijih repriza, serija je dostigla rekordnu gledanost, a naslovna muzička numera ostala je u sećanju mnogih gledalaca.

Uloge u "Boljem životu" tumače Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Lidija Vukićević, Dragan Bjelogrlić i drugi.

U toku ove godine, nakon emitovanja nekih srpskih filmova, došlo je do žestoke polemike u tamošnjoj javnosti, jer su se javili mnogi lingvisti, koji su insistirali da se prilikom prikazivanja filmova na srpskom jeziku, obavezno radi titlovano prevođenje, kako bi se zaštitio hrvatski jezik i  književnost.

Reagovao je da i Savet za elektronske medije Hrvatske, koji je RTL televiziju opomenuo i naložio da prilikom prikazivanja srpskih filmova, obavezno nalepe titlove.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    24. oktobar 2012 | 20:39

    koliko god mi to mrzeli oni umeju da cuvaju svoje dostojanstvo. bar da smo malo vise uzeli to od njih a ne da nipodastavamo sve srpsko a hrvatske estradne i druge proizvode da izjednacavamo sa nasim.

  • alek.

    25. oktobar 2012 | 09:40

    Da titluju sa Srpkog na Srpski stvarno smesno!!!!!!!!!

  • Pavle Savovic

    24. oktobar 2012 | 22:44

    Ova serija ce da razbije u Hrvatskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA