PRAG: Olbrajtovu nazivali "svinjom" zbog Kosova! (VIDEO)

Dok je potpisivala svoju novu knjigu "Praška zima" u knjižari, grupa demonstranata Olbrajtovoj je poturila poster "Ukradeno Kosovo" sa fotografijama na kojima se ljubi sa Hašimom Tačijem, i sa žrtvama bombardovanja, a kada je odbila da potpiše, odgovorili su joj sa "I ovo je Vaše delo"

  • 7

MADLENKA DOBILA PO UŠIMA! Flajeri i povici sa vulgarnim uvredama pratili su u utorak promociju nove knjige nekadašnje američke državne sekretarke Medlin Olbrajt u jednoj knjižari u Pragu. Situacija je u jednom trenutku pretila da izmakne kontroli, pa je na lice mesta izašla i policija.

- Tokom potpisivanja knjiga, demonstranti su počeli da provociraju Olbrajtovu s namerom da izazovu sukob - kazao je Ričard Keimejker iz izdavačke kuće "Argo" i dodao da su organizatori morali da isteraju "uljeze napolje".

Prema nekim informacijama, najpre je stigla prva grupa demonstranata sa posterima u rukama. Sa naslovom "Ukradeno Kosovo" na posteru su fotografije Olbrajtove kako se ljubi sa tadašnjim vođom OVK a sadašnjim kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, kao i fotografije žrtava bombardovanja.

Bivšu državnu sekretarku SAD počeli, kako priča izdavač, da gađaju posterima, dobacujući joj vulgarnosti tipa "svinjo". Prema izjavama svedoka, uvrede su se odnosile na ulogu koju je ona imala u vreme ratova na Balkanu, posebno tokom sukoba na Kosovu.

Potom je prišao sa plakatom u rukama jedan mladić u prisustvu devojke koja je sve snimila kamerom i, kako kažu organizatori, pokušao da isprovocira sukobe. Na lice mesta je izašla policija, ali se nije duže zadržavala jer su konstatovali da nema većih povreda reda.

Na snimku se, međutim vidi, da su protestanti uredno stali u red da bi dobili  autogram Olbrajtove, ali su joj umesto njene knjige, na potpis  poturili plakat "Ukradeno Kosovo", a kada je ona odbila da potpiše, kazali su joj "pa i ovo je vaše delo".

Olbrajtova je potpisivala svoju novu knjigu "Praška zima" u Palati knjiga Luksor. Kao dete rođeno u Češkoj, ona u knjizi opisuje svoja sećanja iz Drugog svetskog rata.

Napadi na Olbrajtovu nisu izuzetak. U martu 2000, na primer, dok je gostovala na Pravnom fakultetu u Brnu, dvoje anarhista su je gađali jajima. Sem zaprljane garderobe, nije bilo težih posledica.

(Telegraf.rs / Izvor:Lidovki.cz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    25. oktobar 2012 | 13:09

    Nisu je nazivali nego joj tepali i mislim da rec svinja je za nju mala maca...

  • CESKA BRACA

    25. oktobar 2012 | 23:24

    velké díky mým bratřím v České a Slovenské děkuji moc za nájem nás tu děvku. Madeleine Albrightová je zločinec Kosovo je Srbsko

  • nebojsa

    25. oktobar 2012 | 23:35

    BRAVO CESI!!!!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA