"REKA 2012": Združena vežba za odgovor na vanredne situacije (FOTO)

Nekoliko stotina pripadnika Vojske Srbije, MUP-a, Crvenog krsta i Gorske službe spasavanja vežbom u Titelu pokazali su spremnost da odgovore na situacije nastale usled prirodnih katastrofa

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić poručio je da je neophodno da se na najbolji način opreme oni koji zajedno treba da rade u slučajevima elementarnih nepogoda, kako bi njihovi rezultati bili što bolji.

- Svako ulaganje u opremu, tehniku, a pre svega u ljude, svih onih koji zajedno treba da rade u slučajevima elementarne nepogode, moraju biti opremljeni na najbolji mogući način kako bi rezultati bili što bolji, jer ovo što uradimo danas znači da ćemo mnogo manje da izgubimo sutra - rekao je Vučić po završetku združene vežbe "Reka 2012" u Titelu.

On je ocenio da je dobro što je državno rukovodstvo videlo kako su obučeni pripadnici Vojske Srbije, policije, žandarmerije, gorske službe spasavanja, Sektora za vanredne situacije, Crvenog krsta, koji su izveli pokaznu vežbu.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da se nada da će oni koji su učestvovali u vežbi i dalje samo vežbati, ali i naglasio da nije optimista po tom pitanju.

- Poslednje godine pokazuju da ćemo se sve više sretati sa vanrednim situacijama, sa požarima, poplavama, a imali smo i zemljotres. Ozbiljna država ulaže u svoje kapacitete da odbrani građane - rekao je Marić.

Pored Vučića, vežbi su prisustvovali i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković.

Nekoliko stotina pripadnika Vojske Srbije, MUP-a, Crvenog krsta i Gorske službe spasavanja izveli su združenu vežbu "Reka 2012", koja za cilj ima proveru obučenosti za odgovor na vanredne situacije nastale usled prirodnih katastrofa.

Pokazna vežba u Titelu izvedena je na ušću Begeja u Tisu, a oko 430 učesnika je, pomoću velikog broja vozila i plovila specijalne namene, demonstriralo operacije evakuacije stanovništva i pokretnih materijalnih dobara sa poplavljenih područja, spasavanja i zbrinjavanja raseljenih, popravke oštećenih nasipa i asanacije terena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA