POČELO JE: Tri dana bojkota hipermarketa zbog bezobraznih poskupljenja

Udruženje za zaštitu potrošača pozvalo je građane da se u naredna tri dana suzdrže od kupovine u velikim trgovinskim lancima, u znak protesta zbog neopravdanih povećanja cena

  • 3

Bojkot velikih trgovinskih lanaca, organizovan zbog "beskrupuloznih poskupljenja" kojima je standard građana ugrožen, počinje danas. Iako je prvobitni plan bio da određenih dana građani ne kupuju u pojedinim hipermarketima, organizatori su od te ideje odustali i pozvali građane da se uzdrže od kupovine u svim ovim trgovinskim lancima u naredna tri dana.

Poštujući, kako kažu, glasne zahteve potrošača, poziv na bojkot hipermarketa biće primenjen na sve velike trgovinske lance, bez razlike, koji su buskrupolozno, zloupotrebljavajući povećanje PDV-a, iskoristili da cene artikala za najširu potrošnju, bezrazložno i značajno povećaju.

Prvobitna ideja bila je da građani prvog dana bojkotuju "Maksi" i "Tempo", drugog "Ideu", a trećeg "Merkator" i "Rodu", organizatori protesta odustali su od ove ideje i pozvali građane da u naredna tri dana ignorišu sve hipermarkete.

- Na društvenim mrežama naišli smo na veliku podršku građana, ali nam je sugerisano da ne bi trebalo da pravimo razliku između "dobrih" i "loših" trgovinskih lanaca, već da udarimo po svima jednako. Suština protesta ostaje ista, a to je da pošaljemo jasnu poruku bahatim trgovcima da nećemo tolerisati njihovo ponašanje - rekao je prvi čovek NOPS Goran Papović za dnevni list "Informer".

Podsetimo, predsednik Udruženja potrošača Goran Papović je, najavljujući takav vid protesta objasnio da je javna tajna da su vlasnici trgovinskih lanaca ujedno i vlasnici prerađivačkih industrija (mesnih, agrarnih, kozmetičkih).

(M. S. / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srđan

    30. oktobar 2012 | 12:27

    Ovo treba praktikovati svakog meseca.Takođe,proširiti i na benzinske pumpe!

  • dudule

    30. oktobar 2012 | 12:03

    Konacno da se neko seti da pozove gradjane da udarimo kapitaliste tamo gde najvise boli. I to ne samo tri dana. Treba bojkotovati odredjene namirnice kontinuirano. Odra]e kozu sa ledja.

  • Maylo

    30. oktobar 2012 | 15:56

    Ja bojkotujem od 10og do 1og svakog meseca ... :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA