NOVI SNIMAK MEDLIN OLBRAJT: Odvratni Srbi, napolje! (VIDEO)

Na novom snimku incidenta koji se dogodio u Pragu vidi se kako bivša državna sekretarka SAD tera demostrante i naziva ih "odvratnim Srbima"

  • 8

Na Internet stranici Jutjub pojavio se novi snimak "desanta" prosrpski orijentisanih Čeha na promociji knjige Medlin Olbrajt, bivše državne sekretarke SAD, koju je ona prošle nedelje potpisivala u knjižari "Luksor" u češkoj prestonici. Na novom snimku se jasno čuje kako demonstranti Olbrajtovu nazivaju "krvavom babom", a ona, terajući ih, viče: "Odvratni Srbi, napolje!"

Incident se dogodio tokom potpisivanja knjige "Praška zima: Lična priča o ratu i sećanju", u kojoj je Olbrajtova, rođena u Pragu, opisala svoje detinjstvo u vreme Drugog svetskog rata. Protest je organizovalo udruženje "Prijatelji Srba sa Kosova", a reditelj Vaclav Dvoržak, koji je prvi prišao Olbrajtovoj i pružio joj na potpis plakat "Oteto Kosovo", nije očekivao tako agresivnu reakciju bivše šefice Stejt departmenta.

Na prvom snimku koji je ranije objavljen vidi se da demonstranti u rukama drže plakate na kojima na češkom piše "Oteto Kosovo", a ispod je slika Olbrajtove kako se ljubi sa Hašimom Tačijem, kao i fotografije NATO bombardovanja i albanskih zločina na Kosovu.

Tu je i plakat sa natpisom "Etničko čišćenje u Hrvatskoj", kao i onaj na kojem piše "IPKO", što je naziv kosovske telekomunikacione kompanije iza koje stoji njena "Olbrajt grupa".

Vaclav Dvoržak, potpredsednik građanskog udruženja "Prijatelji Srba sa Kosova" iz Češke i jedan od učesnika incidenta na svom blogu u kojem je opisao ceo slučaj tvrdeći da se Medlin Olbrajt prvo nasmejala kada je čula da dobija poklon, a da je tek posle počela da viče.

On kaže da se samo seća grubog napada obezbeđenja palate knjiga, guranja, tokom kojeg su mladi ljudi koji su stajali pored dobacivali: "Krvava babo", uvrede na adresu mog skoro slepog prijatelja koji me je pratio, i otografkinje koju je obezbeđenje oborilo na  zemlju.

"U tom trenutku su mi popustili nervi, izvinjavam se, ali nisam diplomata, i počastio sam bivšu gospođu državnu sekretarku Vlade SAD  titulom koju sam o njoj mnogo puta čuo u Srbiji, na Kosovu, u Makedoniji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori - balkanska kasapkinja", zaključuje on.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kojot

    1. novembar 2012 | 12:24

    nije mi jasno ko sve kupuje knjige ove gvozdene zene?za vreme svoje "vladavine" je izazvala gradjanske sukobe po engleskoj,glad...punila je dzepove sebi i politicarima,navodno je uvodila reforme...a sto se kosova tice, pojesce je savest!!

  • Miki

    1. novembar 2012 | 11:19

    Sto ova vestica ne otegne papke vec jednom!?

  • Predrag

    1. novembar 2012 | 11:27

    Malena Olbrajt Šiptari su cool,ali Srbi ne valjaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA