STRAVIČNO: Čopor pasa izujedao i vukao devojčicu 30 metara! (VIDEO)

Devojčicu A. S. (7) napalo je pet pasa lutalica kada se vraćala iz škole i tom prilikom naneli su joj višestruke povrede

  • 10

Sedmogodišnja A. S. povređena je u valjevskom prigradskom naselju kad ju je napalo pet pasa lutalica. Dete je s višestrukim povredama prevezeno na odeljenje dečje hirurgije, gde je zadržano na lečenju.

- Devojčica se vraćala iz škole kad su je napali psi. Jakna i školski ranac su joj spali, a psi su je vukli 30 metara. Spasla ju je rođaka Nataša, koja je slučajno naišla. Dete je u šoku. Imala je sreće, jer je bila dobro obučena, pa je garderoba ublažila ujede - kaže izvor iz istrage.

Devojčica se, prema rečima lekara, uspešno oporavlja, a u njeno lečenje uključeni su i infektolozi valjevske bolnice.

- Nema bojazni da su psi koji su napali devojčicu bili zaraženi besnilom jer se obolele životinje po pravilu ne kreću u čoporu - rekla je Snežana Arsenijević, načelnica odeljenja dečje hirurgije.

Radnici Zoohigijene Gradske čistoće "Vidrak" uspeli su da uhvate jednog psa za kog se pretpostavlja da je napao devojčicu.

Valjevo godinama ima problema sa psima lutalicama uprkos činjenici da je 2006. godine u selu Zlatarić urađen azil za pse u kojem je smešteno preko 300 životinja.

Svake godine izdvajaju se nemala sredstva iz gradskog budžeta za obeštećenje napadnutih građana, a taj problem ublažen je formiranjem komisije koja sa tim građanima dogovara uslove vansudskog poravnanja.

Psi se posle određenog perioda u azilu čipuju, sterilišu i vraćaju na ulice kao "čuvari prostora" s obzirom na to da bi se na njihovom mestu pojavili novi iz okoline grada.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    2. novembar 2012 | 11:41

    Sad svi cutite kojibste komentarisali ono kod pirota sto je neko otrovao one pse.Treba svuda u srbiji da se ubijaju lutalice Eto nagrabusilo ga dete ni krivo ni duzno

  • SveTac

    2. novembar 2012 | 09:25

    u sapun sa njima vise i u beogradu su izujedali decu i ljude pa nikom nista gde je svest ovim ljudim valjda su deca i ljudi bitniji od pasa lutalica

  • Bojan

    2. novembar 2012 | 15:52

    volim zivotinje ali ove lutalice treba ukloniti sa ulica ovo je stvarno previse a nije prvi put da se dogadja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA