STRAVIČNO: Čopor pasa rastrgao dečaka (2) u zoo-vrtu pred očima majke! (VIDEO)

Majka je stavila dečaka na ogradu kako bi bolje video pse, ali je dečak izgubio ravnotežu i upao u jamu gde je bilo 11 divljih pasa. I dalje nije jasno da li je dečak poginuo od posledica pada ili ugriza

  • 0

U zoološkom vrtu u američkom gradu Pistburgu želja jedne majke da svog dvogodišnjeg sina bolje upozna sa divljim afričkim psima završila se tragično. Dečak je upao u ograđeni prostor gde ga je ubio čopor pasa, na očigled prisutnih i njegove porodice.

Predstavnik policije Pitsburga poručnik Kevin Kraus rekao je da se incident dogodio u nedelju kada je majka stavila dete na rešetke iznad jame gde su psi, javila je agencija AP.

Dečak je ubrzo izgubio ravnotežu i upao u jamu, gde ga je napalo 11 pasa, rekao je Kraus, koji je dodao da je prizor bio užasavajući.

Predsednica zoološkog vrta, Barbara Bejker rekla je da još nije jasno da li je dečak poginuo od posledica pada u jamu sa psima ili od posledica ugriza životinja.

Prema rečima predstavnika zoološkog vrta, visina sa koje je dečak pao je 4,2 metra, dok pitsburška policija tvrdi da je 3,3 metra.

Čuvari vrta i policija su posle vrisaka prisutnih pritekli u pomoć i pozvali pse da se odmaknu od deteta, nakon čega se 10 pasa udaljilo, ali je jedan nastavio da grize nesrećno dete, zbog čega su policajci bili primorani da ga ustrele.

Portparol američke Asocijacije zoo-vrtova i akvarijuma Stiv Feldmen je istakao da niko ne pamti da se u poslednjih 40 godina u jednom akreditovanom zoološkom vrtu dogodilo da bude ubijeno neko dete, dodajući da je pitsburški park ispunjavao sve zahtevane bezbednosne standarde.

Prema rečima zvaničnika pitsburškog vrta, on je odmah posle incidenta zatvoren i nije poznato kada će ponovo otvoriti svoju kapiju.

Poslednja fatalna nesreća u američkim zoološkim vrtovima dogodila se 2007. godine, kada je u San Francisku tigar preskočio ogradu, nakon čega je ubio jednog posetioca i teško povredio još dvoje. Rukovodstvo parka je saopštilo da je ograda koju je tigar preskočio bila visoka 5,5 metara, ali je kasnije ustanovljeno da je ona bila visoka svega 3,6 metara.

Pogledajte video-snimak sa lica mesta:

(I. D. /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA