SMEŠNA KAZNA ZA NEPOTISTU: Dekan koji je zaposlio deset rođaka plaća 60.000 dinara!

Dekan Medicinskog fakulteta Milan Višnjić kažnjen je sa 60.000 dinara zbog prekršaja zaključivanja ugovora o radu sa povezanim licima

  • 3

Prekršajni sud u Nišu kaznio je dekana Medicinskog fakulteta u tom gradu Milana Višnjića sa 60.000 dinara zbog sumnji da o postojanju sukoba interesa koje on ili lica povezana s njim imaju nije obavestio agenciju i Savet fakulteta, saopšteno je iz Agencije za borbu protiv korupcije.

Agencija je u novembru 2011. pokrenula postupak protiv Višnjića zbog sumnje da je učinio povrede Zakona o Agenciji, jer je zaključio ugovore o radu s povezanim licima, a da o sumnji u postojanje sukoba interesa nije obavestio agenciju i Savet fakulteta.

U januaru ove godine agencija je Višnjiću izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje s funkcije dekana, na koju je on izjavio žalbu. Žalba je u aprilu odbijena, nakon čega je Agencija podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Savet fakulteta je u oktobru odbio da postupi po inicijativi za razrešenje Višnjića, pozivajući se na odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji, prema njihovom tumačenju, više ne važi.

Dekan, koji je na Medicinskom fakultetu već 12 godina, zaposlio je desetak rođaka.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    9. novembar 2012 | 15:36

    Bruka i sramota.Pa ako se zna zasto ne dobiju otkaze svi ti zaposljeni.

  • Dragutin

    20. januar 2013 | 23:21

    Jednom recju LOPOV.

  • Baba Ljubinka

    9. novembar 2012 | 18:42

    AUUU, alal vam cufte, samo 60.000.Slusaj mali, Visnjicu, na slavu mi ne dolazi, ako Proja ne turis za direktora KC NIs.I ako si popljuv'o one lekare Milica i Zivica, ko ih je bio po usima da se zrtvuju za dobrobit pacijenata i to jos za dz.Sta se laktaju da postuju onog Hipokrata i ostale Grke , kad osim pljuvacine nemaju nikakve vajde.Od ove afere si se samo ti vajdio i ostala ti mnogobrojna uza i sira familija.Samo mi se ne ovajdismo ic, valjda sto smo sa majcine strane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA