"RTS PLAVUŠE" TUŽE KOVAČEVIĆA: Brkati poslaniče, da li bi vređao da si uzeo pare?

U ime "desetina plavuša sa RTS-a" novinarke i urednice te kuće reagovale su na, kako kažu, nadahnute skupštinske nastupe poslanika i dramskog pisca u kojima ih je vređao, "vodeći krstaški rat, zahtevajući 160.000 evra honorara"

  • 8

Novinarke i urednice Radio-televizije Srbije reagovale su danas na, kako su navele, "uvrede i prostakluke" koje je poslanik i dramski pisac Siniša Kovačević izgovorio u više navrata u Skupštini Srbije, nazivajući ih "plavušama sa RTS-a", i najavile pokretanje sudskog postupka protiv njega.

Kovačević je u "više nadahnutih skupštinskih nastupa" pominjao "plavuše sa RTS-a" u "nepriličnom, nedostojnom i čitavom civilizovanom svetu, nedozvoljenom kontekstu", navodi se u reagovanju Nataše Miljković, Olivere Kovačević i Olivere Jovićević, u ime "desetina plavuša sa RTS".

- Krajem septembra, citiramo, usred Skupštine Srbije, izrekli ste da "plavuša vodi jutarnji program, plavuša vodi vesti, plavuša vodi beogradsku hroniku, plavuša vodi dnevnik, plavuša vodi politički program, plavuša vodi na piće, plavuša vodi kući". Na današnjem zasedanju izjavili ste da najgledanija srpska televizija RTS nema nikakav program "osim nekoliko plavuša koje se smenjuju, vodeći ga" - stoji u reagovanju dostavljenom Tanjugu.

Navodi se da je pravo Kovačevića da se u oceni programa RTS-a "raziđe sa vlastitim narodom", ali da "ne može preko "plavuša", polnog rasizma i zaštićeni imunitetom da, usred Skupštine, vodi krstaški rat protiv RTS-a jer sudskim putem, mimo važećih pravilnika, zahteva isplatu 160.000 evra autorskih honorara za reprize njegovih serija".

- To svi zaposleni na RTS-u znaju i pitaju se, brkati poslaniče i junački književniče, da li biste ovako vređali "plavuše" i naš program da ste, oduprti svojim poslaničkim autoritetom, protivzakonito odlomili milionsku nadoknadu? - navode Miljkovićeva, Kovačevićeva i Jovićevićeva.

Poslanik DSS-a i poznati dramski pisac Siniša Kovačević izjavio je danas da se RTS nalazi u dubokoj krizi, bez koncepta i programa.

- Čini mi se da pored toga što je loše vođena i što apsolutno nema nikakav program osim onih nekoliko plavuša koje se smenjuju, vodeći ga, menadžmentu te kuće niko nije rekao da su se u Srbiji dogodile određene političke promene - rekao je Kovačević na sednici parlamenta, u delu kada poslanici svakog utorka i četvrtka traže informacije od predstavnika vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djeneral

    13. novembar 2012 | 22:07

    Kako istina nekad boli. :-D Bravo za Sinisu, a plavuse neka vise prate sta njihov sef izjavljuje po fakultetima pred studentkinjama. Licemerne glupace.

  • Jovan

    13. novembar 2012 | 22:40

    Ovim su dokazale koliko su inteligentne i koliko ne vrede ogromnih plata koje primaju. Iza ovog teksta stoji Tijanic, a one su ga samo potpisale. Sa druge strane imate ostale na rts-u koji su novinari drugog reda! Kovacevic je apsolutno u pravu. Istina boli zar ne.

  • alex

    13. novembar 2012 | 22:38

    kovacevicu,u pravu si,plavuse se bolje zabavljaju na tudji racun,duguju ti i one i rts za autorska prava za koja se ona busaju u grudi u svojim"jadnim" emisijama(koja su njihova autorska ceda...)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA