OLIVERA KOVAČEVIĆ ZA TELEGRAF: Siniši u mojoj emisiji nije smetalo to što sam plavuša!

- Pogodilo me je to što je Siniša Kovačević RTS metaforički prikazao kao nekakvo leglo plavuša, što je svakako negativni kontekst. On je i na RTS-u i u mojoj emisiji bio rado viđen gost - kaže voditeljka

  • 4

Voditeljka Radio-televizije Srbije Olivera Kovačević kaže da je poslanik u Skupštini Srbije i dramski pisac Siniša Kovačević bio rado viđen gost u njenoj emisiji i da mu tada "nije smetalo to što emisiju vodi plavuša".

Prema njenim rečima, otvoreno pismo Kovačeviću, koje su juče objavile i potpisale novinarke i urednice Javnog servisa, nije napisao direktor te kuće Aleksandar Tijanić, kako tvrde pojedinci.

U razgovoru za Telegraf, Kovačevićeva kaže da nije upoznata sa tim da li je i na koji način dramski pisac reagovao na pismo "plavuša RTS-a". Ona kaže da ju je sve što je Kovačević rekao u Skupštini neprijatno iznenadilo, posebno zbog odnosa koji je prema njemu imao RTS, kao i njenog ličnog poštovanja prema njemu.

- Prvo, plavuše su u RTS-u apsolutna manjina, najmanje nas ima. Pogodilo me je to što je Kovačević RTS metaforički prikazao kao nekakvo leglo plavuša, što je svakako negativni kontekst. On je i na RTS-u i u mojoj emisiji bio rado viđen gost i tada mu nije smetalo to što sam ja plavuša. On je znao koliko ja poštovanje imam prema njemu, posebno prema njegovoj drami "Sveti Sava" - rekla nam je voditeljka.

Čim je pismo "ugledalo svetlost dana", u javnosti su se mogli čuti komentari da ga je zapravo napisao direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, te da je čitava priča njegov "obračun" sa Kovačevićem.

- To nije tačno. Prvo, Aleksandru Tijaniću ne nedostaje hrabrosti da kaže sve što misli, a ja mislim da on u tome i uživa. Sa druge strane, mi smo dovoljno pismene da umemo da napišemo to što želimo da kažemo - istakla je Kovačevićeva.

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Виде Даничић

    15. novembar 2012 | 12:12

    Није он за тебе Синиша, него господин драматург Ковачевић! А ти си стварно плавушица и није ти он ништа крив због тога. Сама си одабрала. Међутим, ти си вештачка плавушица, као она силиконка, а не природна, као боја зрелог жита, што је дивна боја косе. И твоје наводно водитељско умеће је такође вештачко, извештачено, на криво насађено, ни на оно налик. Но, такав је и медиј који те је запослио, а такав ти је и директор. Сви сте ни нашта налик, а досманлијски сте се изборили да нас неуставно кољете за нешто што презиремо после првог гледања, а више и не гледамо. Али - плаћамо, јер морамо. Видећемо докле...

  • Milan Avramović

    14. novembar 2012 | 16:54

    bravo olivera

  • Srdjan D.N.

    14. novembar 2012 | 21:46

    Postujem Kovacevica kao autora jednog od najboljih monologa u istoriji srpskog filma (Sinovci). Ovo mu nije trebalo. Sitno politikantski preko tudjih ledja, mada treba i imati petlju pa onom grmalju stati na crtu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA