DRAMA U STANU MATIĆA: Policija izbacila porodicu vatrogasca, ženi pozlilo (FOTO) (VIDEO)

Policija u stanu Zorana Matića u Višnjićevoj ulici popisala sve njihove prijatelje i rodbinu koji su sprečavali sudske izvršitelje da isele četvoročlanu porodicu

  • 13

Policija je danas provalila u stan vatrogasca Zorana Matića u Višnjićevoj 9 na Dorćolu i izbacila ga napolje zajedno sa suprugom, kojoj je zbog prinudnog iseljenja naglo pozlilo! Sa građanima koji su došli da ih podrže, policija se brutalno obračunala i desetak njih ugurala u maricu i privela ih!

Zoran i njegova supruga Rada bili su u hodniku zgrade sa članovima porodice i prijateljima, koji su bukvalno svojim telima pokušali da spreče policiju i sudske izvršitelje da uđu i isele četvoročlanu porodicu.

Sudski izvršitelji došli su sa nalogom da u stan usele advokata Milicu Đurković, koja tvrdi da ima sve papire za stan, ali se danas nije pojavila pred stanom.

U stanu se odigravala prava drama - nešto pre ulaska policije Zoranovoj ženi Radi je pozlilo, zbog čega su joj pomoć ukazali lekari Hitne pomoći i odvezli u Urgentni centar.

Policija je popisala i legitimisala sve ljude koji su se nalazili u stanu i sprečavali iseljenje Matića. Njihove dve maloletne ćerke odveli su kod rođaka da ne bi morale da prisustvuju ovim scenama.

Sudski izvršitelji pokušali su da porodicu Matić isele 15. oktobra, međutim, iseljenje je odloženo iz bezbednosne situacije, jer je Matić pretio da će se zapaliti ukoliko mu policajci uđu u kuću.

Podršku Matićima, ispred zgrade u Višnjićevoj ulici, osim komšija, pružili su i đaci iz obližnje škole u koju idu njihove ćerke. Oni su zagradili ulaz u zgradu i nisu dozvoljavali policajcima da iznese stvari iz njihovog stana.

Zoran Matić tvrdi da je stan bio urađen samo u grubim radovima kada ga je 1999. godine legalno kupio od "Inženjeringprometa"  za 72.000 maraka i da je naknadno uložio još 16.000 maraka da ga sredi.

- Izgubili smo sve! Ne znam gde ćemo deca i ja, supruga je završila u bolnici. Više mi i nije važna imovina, bitno mi je da ona bude dobro. Advokatica Milica Ðurković se pojavila posle 13 godina i tvrdi da poseduje sve papire za naš stan i da ga je platila 24.000 maraka. Ugovor sa njom je poništen jer nije izmirila sve obaveze - rekao je Matić novinarima.

"Inžinjeringpromet" je za firmu "Pobeda" koja je gradila stanove,  izvodio zanatske radove i u kompezaciji dobio četiri stana, od kojih je jedan Matićev. "Pobeda " i "Inžinjeringpromet" su otišli pod stečaj, a suđenje traje više od 15 godina, ali Matići nikada nisu bili pozvani na pretres!

- Ovo je šesti put da sudski izvršitelji pokušavaju da nas isele i ovog puta su uspeli. Stan nam je brutalno otetet na osnovu rešenja Privrednog suda. Sve je urađeno nezakonito. Prilikom poslednjeg pokušaja iseljenja, 15. oktobra,  moja supruga je od pregovarača MUP-a tražila fer suđenje. Međutim, na ročištu održanom 25. oktobra, sudija Mirjana Jovanović nije htela da uvaži naše dokaze da od 2000. godine plaćamo račune u Višnjićevoj 9 - ogorčeno kaže Matić.

Advokat Milica Ðurković koja je sudski dobila vlasništvo nad stanom, tvrdi da je stan kupila 1990. godine od stambene zadruge "Pobeda", ali da je pet godina kasnije dobila obaveštenje da mora da doplati za stan inače će ugovor biti raskinut.

Sindikat srpske policije zatražio je od premijera i ministra policije Ivice Dačića da pomogne porodici vatrogasca Zorana Matića, dok od ministra pravde Nikole Selakovića traži da se uključi u slučaj kako bi se izvršila revizija predmeta i ispravili propusti u vođenju spora.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / Video: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zillgian

    14. novembar 2012 | 15:24

    Majku vam lopovsku! Nasli ste da istjerujete covjeka koji je 1000 puta zabio glavu u torbu zbog nekoga, ko je mogao da bude, a mozda i jeste bas neko vas! Povrh svega, covjek je posteno platio i sredio stan! Pa kako mozete da se u ogledalo pogledate, gamadi jedna!

  • Saša

    14. novembar 2012 | 16:31

    I umesto da se od firmi koje su napravile ovo čudo ne utera još jedan stan za gospođu...vi izbacujete ljude koji su pošteno platili stan a lopove ne dirate STOKO!!!

  • sasa

    14. novembar 2012 | 16:35

    Onog bahatog policajca,koji hapsi zenu,treba izbaciti naglavacke iz policije.Sramota je za policiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA