BRUTALNO: Bahati policijac hapsi Beograđanku pred maloletnom ćerkom! (VIDEO)

Zaštitnik građana Saša Janković predložio Ivici Dačiću da se u ime MUP-a izvini građanima zbog bahatog privođenja Beograđanke, a da policajac bude odgovarajuće kažnjen. Policija je rano jutros pustila sedmoro uhapšenih građana, a njihove predmete prosledila tužilaštvu

  • 37

Beogradska policija brutalno se obračunala sa građanima, koji su negodovali zbog iseljavanja porodice vatrogasca Zorana Matića u Višnjićevoj 9 ulici na Dorćolu po nalogu sudskih izvršitelja koji su došli da u stan usele advokaticu Milicu Đurković, koja trvdi da ima sve dokaze da je stan njen.

Kamere televizije B92 zabeležile su trenutak kada je žena koja je sa ćerkom došla da podrži četvoročlanu porodicu, koja je iseljena iako ima uredne papire da je kupila stan koji potražuje i advokatica Đurković, prigovorila prisutnim policajcima kako ih nije sramota da prete deci koja su došla da podrže drugare iz razreda.

Policajac je, nakon prigovaranja, tu ženu zgrabio, uhvatio je za ramena i naočigled njene ćerke i okupljenih građana ugurao u policijsku maricu, posle čega je izviždan.

Osim te žene, takođe na brutalan način privedeno je još desetak osoba, uglavnom roditelja okupljene dece, a informaciju o tome šta se dešava s privedenima B92 nije mogla da dobije.

Kada su novinari pitali policajce šta se dešava dobili su odgovor: "Hoćete i vi da završite tamo?"

Neposredno posle brutalne intervencije policajca u Višnjićevoj ulici, naša poznata glumica Srna Lango je na fejsbuku napisala da joj nije bilo dobro kada je videla snimak hapšenja.

- Ne mogu da dišem koliko sam se uzrujala. Pri iseljenju Matića,  jedna očigledno pristojna žena sa maoletnom ćerkom pored, nešto pita policajca. On joj očito odbrusi, ona kaže:

- Zašto da se sklonim? Ne razumem, pa ovo je moja ulica...

On opet nešto, ona na vi: "Sram vas bilo!" i krene na drugu stranu sa detetom. Policajac je stigne, zgrabi je, zavrne joj ruku, ne pogleda dete i smesti je u maricu uz devojčicin vrisak:

- Mama!"...nije mi dobro! Niko nije ni pogledao dete - napisala je Srna Lango na Fejsbuku kao upozorenje za preko potrebnu ljudsku solidarnost.

Policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje izbacivanje njihovog člana vatrogasca Zorana Matića i njegove porodice iz stana na beogradskom Dorćolu.

Sramno je da se u ovoj državi iz stana izbacuju pošteni ljudi kao što je Matić, koji je za dve decenije rada kao vatrogasac spasao mnoge živote, dok nekim moćnicima, koji su pokrali državu, predstavnici vlasti ne smeju da prođu ni kroz ulicu. Još više osuđujemo postupak našeg kolege policajca, koji se na vrlo loš način poneo prema okupljenim građanima koji su samo u miru želeli da spreče nepravdu. Najveći broj policajaca u Srbiji je pošten i poštuje građane naše države, ali, nažalost, postoje i izuzeci koji se ponašaju tako bahato da sramote uniformu koju nose. U naše ime izvinjavamo se građanima koji su povređeni ovim postupkom - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Zaštitnik građana Saša Janković predložio je ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću da se u ime MUP-a izvini građanima zbog očigledno neopravdanog i bahatog privođenja građanke u Beogradu, a da se prema policajcu, koji je to učinio primene odgovarajuće mere.

- U Beogradu je danas privedena građanka u prisustvu svoje maloletne ćerke, iz razloga i na način koji je izazvao opravdano nezadovoljstvo i uznemirenje građana. Privedena žena učestvovala je u javnom protestu zbog prinudnog iseljenja porodice Matić. Porodica je iseljena na osnovu sudske odluke u okolnostima koje ponekad, kao u ovom slučaju, nažalost, odvajaju i razlikuju pravo od pravde  - naveo je Janković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je napomenuo da je podrška građana porodici koja je izgubila krov nad glavom čin ljudske, preko potrebne solidarnosti.

Prema informacijama koje prenosi dnevni list "Blic", beogradska policija pustila je na slobodu sedmoro građana koji su privedeni na mirnom protestu. Njihovi predmeti su prosleđeni tužilaštvu koje će odlučiti da li će protiv njih biti podnete prekršajne ili čak krivične prijave.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / Video: B92)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    15. novembar 2012 | 01:10

    Sram te bilo dzukelo smrdljiva!!!Pa na faci mu se vidi kakav je smrad!!! Ovo ni rodjena majka nije mogla ocima da gleda!!! Kako ga nije sramota bre sto postoji!!! Otima zenu bre i ostavlja joj dete samo na sred ulice!!! Odakle mu bre pravo da tako nesto radi??? Pa mi smo valjda neka drzava kobajagi??? SRAMOTA!!!!!

  • Marija Arsic

    15. novembar 2012 | 00:48

    siledziju u corku

  • nessko

    15. novembar 2012 | 01:44

    stoka seljacka zbog ovakih idiota je i policija na veoma niskom nivou, lako krenut na zenu da nema znacku sigurno bi doleteo neko ko bi ubio boga u toj stoki taj sigurno i zenu kod kuce zlostavlja!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA