HAMAS UZVRAĆA UDARAC: Tel Aviv potresla snažna eksplozija rakete! (FOTO)

Dve rakete iz pojasa Gaze ispaljene su i juče na Tel Aviv, ali su najverovatnije pale u more. Tada su se prvi put od Zalivskog rata ranih 1990-ih godina prave sirene oglasile u Tel Avivu. Odgovornost za raketiranje preuzeo je Islamski džihad

  • 0

Sirene za su aktivirane danas po podne u Tel Avivu, drugi dan zaredom, nakon što se čula jaka eksplozija raketa ispaljenih iz pojasa Gaze prema tom gradu, komercijalnom centru Izraela, javili su izraelski mediji.

Policija nije odmah mogla da potvrdi da li je išta pogođeno u gradskom području. Rečeno je samo da su ispaljene dve rakete, a izveštaja o povredama i šteti nema.

Odgovornost je preuzelo vojno krilo Hamasa.

Dve rakete iz pojasa Gaze ispaljene su i juče na Tel Aviv, ali su najverovatnije pale u more. Tada su se prvi put od Zalivskog rata ranih 1990-ih godina prave sirene oglasile u Tel Avivu. Odgovornost za raketiranje preuzeo je Islamski džihad.

Prethodno je jedna raketa pala na otvoreno u području grada Aškelona, 15 kilometara udeljenog od Tel Aviva, koji je inače 75 kilometara daleko od granice pojasa Gaze.

Najnovija eksplozija usledila je nakon što su pripadnici Hamasa ispaljivali rakete na Izrael tokom posete egipatskog premijera Hišama Kandila Gazi.

Prethodno je izraelski premijer Benjamin Netanijahu obećao da će poštovati prekid vatre tokom te kratkotrajne posete i izraelska vojska tvrdi da ga nije prekršila uprkos ispaljivanju palestinskih raketa.

Nekoliko mesta na jugu Izraela pogođeno je i izraelske vazduhoplovne snage su odgovorile, između ostalog, napadom na kuću komandira Hamasa.

Palestinski lekari kažu da je dvoje ljudi ubijeno, uključujući i jedno dete. Time je broj palestinskih žrtava od srede porastao na 21.

Troje Izraelaca ubijeno je u četvrtak ujutru kada je jedna raketa pala na stambenu zgradu na jugu Izraela.

 

(M. B. / Tanjug / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA