POVODOM HAŠKE BRUKE: Pomen žrtvama "Oluje" u Beogradu, Banjaluci i Višegradu (FOTO)

Povodom oslobađajuće presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, u beogradskoj Crkvi Svetog Marka i banjalučkom Hramu Svete Trojice održaće se pomeni srpskim žrtvama, a na Trgu palih boraca u Višegradu biće paljene sveće

  • 0

U beogradskoj Crkvi Svetog Marka i banjalučkom Hramu Svete Trojice danas će, povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala hrvatskim generalima Ante Gotovini i Mladenu Markaču, biti održani pomeni srpskim žrtvama stradalim u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja".

U Višegradu će istim povodom biti zapaljene sveće na Trgu palih boraca.

Pomenima, koje organizuju izbeglička udruženja i porodice žrtava, želi se poručiti da je suđenje Gotovini i Markaču, koji su bili optuženi za ratne zločine nad Srbima tokom "Oluje", bila samo farsa, koja je trebalo da skine odgovornost sa svetskih moćnika, odgovornih za izbijanje građanskog rata i egzodus srpskog stanovništva s područja Hrvatske.

Prvostepenom presudom Haškog tribunala, Gotovina je bio osuđen na 24, a Markač na 18 godina zatvora.

Istom presudom Gotovina i Markač su osuđeni za udruženi zločinački poduhvat, u kojem je, avgusta 1995. godine, 2.000 Srba ubijeno, a 200.000 izbeglo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA