SAZNAJEMO: Vučić rešava problem izbačenog kadeta u ponedeljak!

Ministar odbrane pozabaviće se slučajem Gorana Pavlovića, najboljeg pitomca Vojne akademije, koji je zbog propusta lekara izbačen s daljeg školovanja u ovoj ustanovi. Telegraf saznaje da je bilo nelogičnosti oko lekarske dokumentacije kadeta, Pavlović to demantuje

  • 3

Ministar odbrane Aleksandar Vučić pozabaviće se slučajem kadeta Gorana Pavlovića, najboljeg pitomca Vojne akademije, koji je zbog neverovatnog propusta lekara izbačen s daljeg školovanja u ovoj ustanovi, saznaje Telegraf.rs.

Pavlović je dve godine uzastopno prolazio redovne preglede na Vojnoj komisiji, da bi mu posle najnovijeg, trećeg, saopštili da ima srčane smetnje i da više neće moći da se školuje za pilota. U tom trenutku bio je nabolji kadet na Vojnoj akademiji, s prosečnom ocenom 9,80.

- Ministar će, čim se vrati sa službenog puta iz Norveške, isterati na čistac ovaj slučaj. To je podiglo dosta prašine u javnosti i nikom nije u interesu da ova priča ostane bez epiloga - kaže naš sagovornik iz Ministarstva odbrane.

Međutim, kako saznajemo, u ovom slučaju možda neće biti "hepi enda", jer ima indicija da je bilo nekih nelogičnosti oko lekarske dokumentacije Pavlovića, kome je i otac pilot.

Izbačeni kadet u izjavi za Telegraf potvrđuje da će se sastati s Vučićem u ponedeljak, kada će pokušati da mu objasni šta mu se zapravo desilo.

- Najpre želim da demantujem da je bilo muljanja s mojom zdravstvenom dokumentacijom. Tačno je da mi je otac pilot, ali on zaista nema nikave veze s tim. Imao sam ponude iz inostranstva da tamo studiram, ali sam se odlučio za našu akademiju. Još važnije: kako je moguće da mi ista komisija prve dve godine da prelaznu zdravstvenu ocenu, a da me treće ti isti ljudi obore?! - pita se nesuđeni pilot.

Iako vojni propisi ne poznaju vraćanje kadeta posle prvobitnog izbacivanja s Vojne akademije, Pavlović kaže da bi tako nešto odbio čak i da mu predlože.

- To bi bilo kobno po mene zbog pritisaka u kasnijoj karijeri. Neću tražiti ni odštetu. Da sam želeo da izvučem profit za sebe, verovatno bih postupio na drugačiji način. Hteo sam samo da ukažem na problem, a verujte, nisam jedini kome se ovo desilo - tvrdi Goran Pavlović.

Podsetimo, on se u pismu ministru odbrane požalio da je isključen s Akademije, zbog čega je ostao bez stipendije i mogućnosti da postane pilot.

- Gde sam pogrešio, gde su moje tri godine života i školovanja, ko se igrao s mojim zdravljem i snovima? – zapitao se Pavlović u pismu Vučiću.

(S. M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    24. novembar 2012 | 06:54

    naravno da su u pravu lekari,naravno da ne moze postati pilot ali bas kao sto je i on napisao, gde su mu te tri godine, kako da lekari to tek sad primete?

  • djoka

    23. novembar 2012 | 17:26

    Zao mi dečka ali kako iz prvobitnog teksta o njemu možemo procitati on zaista ima srčanu anomaliju a propisi o vojnim pilotima su jasni, on mora biti 100% zdrav. Kaze on ima i Novak Djokovic istu anomaliju ali Djokovic nije vojni pilot i ne trpi opterećenja od nekoliko G. Vojni pilot ne mozete biti sa pokvarenim zubom a kamo li sa srcanom anomalijom, prema tome koliko surovo zvučalo ali lekarska komisija je u ovom slucaju potpuno u pravu.

  • Djurisic mlad major

    24. novembar 2012 | 11:07

    Koliko znam i kvaraqn zub je problem pilotima a kamoli srcana anomalija...Mozda je to danas okarakterisano kao problem sa kojim se zivi normalno ali da li to vazi i za pilote borbene avijacije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA