KAO ŠTO JE TELEGRAF NAJAVIO: Uhapšeno 18 osoba u akciji "Graham"!

Privedeni se sumnjiče da su malverzacijama sa SMS porukama, u nagradnim igrama firme "Fonlider", prevarili građane Srbije za 35 neverovatnih miliona evra! Među uhapšenima su Rade Jovičić, vlasnik firme "Fonlider", Radivoje Pušonja, zamenik generalnog direktora "Fonlidera" i Dušan Morača, vlasnik TV Duge i TV Astra

  • 4

Pripadnici MUP Srbije priveli su danas 18 osoba koje se sumnjiče da su malverzacijama sa SMS porukama u nagradnim igrama pribavili korist od preko 15 miliona evra, oštetivši pritom građane za 35 miliona evra!

Kako je Telegraf juče najavio, optuženi se sumnjiče prevarama u nagradnim igrama firme “Fonlider” prevarili građane.

Hapšenje je izvršeno u policijskoj akciji pod nazivom "Graham". Uhapšeni se sumnjiče za udruživanje u krivičnim delima prevara, pranje novca i neovlašćeno korišćenje autorskog dela, a visina ukupne štete koja je napravljena građanima Srbije se procenjuje na neverovatnih 35 miliona evra!

Prema nekim informacijama, među uhapšenima su organizatori te kriminalne grupe: Rade Jovičić, vlasnik firme "Fonlider", Radivoje Pušonja, zamenik generalnog direktora "Fonlidera" i Dušan Morača, vlasnik TV Duge i TV Astra.

Zbog sličnih mahinacija i u martu 2010. uhapšena je grupa koja je dobila naziv "SMS mafija", koja je koristeći kompjuterske programe i mobilne telefone uticala na ishode nagradnih igara na Pinku i RTS-u. Organizator nagradne igre koja je emitovana na RTS-u bila je Državna lutrija Srbije.

Kompanija “Fonlider”, prema podacima s njihove internet stranice, nudi mogućnost osavremenjavanja svake marketing kampanje uz korišćenje interaktivnih mobilnih servisa, a kao jednu od svojih usluga, oni navode i mogućnost pokretanja SMS Nagradne ige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bekos

    27. novembar 2012 | 12:44

    Ubedjen sam da na ovakav nacin veliki novac ubire i Grand produkcija, glasanjem za njihove pevaljke. Ne znam da li ima nacina da im se to ne dozvoli, jer to traje unazad godinama i zgrcu ogroman profit.

  • Tatjana B

    27. novembar 2012 | 12:43

    Oni nisu sami mogli to organizovati bez podrske nekoga iz bivse vlasti, mora da ih je neko stitio i talirao se sa njima. nadam se da ce mo i to saznati,da ce i taj biti izveden pred lice pravde. da vrate sve pare drzavi,a drzava neka od toga izgradi sigurne kuce, prihvatilista....

  • dexi

    27. novembar 2012 | 12:06

    Kome je u interesu što najavljujete ovu vest dan pred hapšenje? Razumem da je kriza, ali su mogli da izbegnu hapšenje sa vašom vešću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA