AFERA AZOTARA: Bajatović pod istragom, optužuju ga za mito?!

Uhapšeni zamenik direktora "Azotare" tvrdi da je koverte sa desetinama hiljada evra davao predesedniku UO "Azotare", koji ih je potom nosio bliskim saradnicima direktora "Srbijagas". - Neću se pozivati na poslanički imunitet, to nije moj stil - poručio Dušan Bajatović

  • 0

Mihajlo Grujić, uhapšeni zamenik direktora "Azotare", u svom iskazu datom tužilaštvu optužio je Dušana Bajatovića, direktora "Srbijagasa" i potpredsednika SPS-a, za primanje milionskog mita.

Kako piše "Informer", Grujić tvrdi da je koverte sa desetinama hiljada evra davao Radoslavu Vujačiću, predesedniku UO "Azotare", koji ih je potom nosio bliskim saradnicima Bajatovića.

Uhapšeni direktor Grujić u svom iskazu pominje da je reč o 600.000 evra.

Njegov iskaz za sada nema težinu dokaza, ali je dovoljan za pokretanje istrage, piše "Informer".

Bajatović je najavio da će se, kad bude završena istraga, obratiti novinarima.

- Mislim da ne treba da se branimo u medijima, ali ni da se ljudima sudi u medijima. Ko se ogrešio o zakon treba da bude kažnjen – rekao je Bajatović.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, sumnjivim transakcijama – prodajući pšenicu po znatno nižoj ceni od one po kojoj je kupljena - "Azotara" je izgubila čak 18 miliona evra.

- Šta god da se desi, neću se pozivati na poslanički imunitet, to nije moj stil – rekao je Bajatović za "Kurir".

(Telegraf.rs / Izvor: Informer, Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA