ZBOG POSLOVA SA ŠARIĆEM? Mišković u ponedeljak na saslušanju u policiji!

Prikupljani su dokazi o poslovanju "Del real" Miroslava Miškovića, kao i o aranžmanu koje su pojedine kompanije u vlasništvu ovog biznismena pravile sa firmama koje se povezuju sa narko-bosom

  • 4

Vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću upućen je poziv za saslušanje u ponedeljak, 3. decembra, u MUP-u, saopštila je ta kompanija.

 

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, prikupljani su dokazi o poslovanju Miškovićeve kompanije "Del real", kao i o aranžmanu koje su pojedine kompanije u vlasništvu ovog biznismena pravile sa firmama koje se povezuju sa narko-bosom Darkom Šarićem.

 

- Miroslav Mišković će se u skladu sa svojom građanskom dužnošću odazvati na upućeni poziv - navodi se u saopštenju.

 

"Delta Holding" saopštava da su u prethodnom periodu sprovedena duga i opsežna istraživanja rada te kompanije tokom čega je u potpunosti odgovoreno na sva pitanja o poslovanju kompanije.

 

- Radi se konkretno o tri slučaja. Pet miliona evra koje je navodno Šarić pozajmio Marku Miškoviću, drugi je uloga Šarića u gradnji "Belvila" i radu Miškovićeve kompanije "Del real", a treći segment istrage su poslovi Marka Miškovića i vlasnika "Nibens" grupe Mila Đuraškovića sa Šarićima preko Preduzeća za puteve Beograd - objašnjava jedan od članova specijalnih timova MUP-a Srbije.

 

Dug od pet miliona evra vraćen je pod formom plaćanja navodnih konsalting usluga za ispitivanje tržišta u Crnoj Gori. Policija sumnja da cela transakcija predstavlja "pranje" novca koji je Šarić zaradio na kokainu.

 

U slučaju "Belvil" sumnja se da je 100 miliona evra kreditnog aranžmana uloženog u izgradnju ovog naselja obezbeđeno novcem Šarićeve kriminalne grupe. U izveštaju policije se navodi da je Šarić za plasman novca koristio of-šor kompanije iz SAD i firme sa Kipra, kao i da su utvrđeni njegovi boravci u SAD, Holandiji i Austriji.

 

Novac u vidu kredita je uplaćen na račun firme "Blok 67 Associates Beograd", koja je nosilac izgradnje, a jedan od njenih osnivača je "Delta Real Estate" d.o.o. Beograd čiji je osnivač kiparska firma "Hemslade trading limited" Miroslava Miškovića.

 

Kada je reč o slučaju "Nibens grupe", tu se istražuje da li su Mišković i Šarić zajednički učestvovali u kupovini pojedinih firmi u okviru ove grupe i da li je bilo sumnjivih transakcija, odnosno pranja novca.

 

(D. Z. / Izvor: Alo)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenco

    29. novembar 2012 | 20:29

    Ne znam da li je bas Miskovic, niti znam ko je ojadio Srbiju i izneo milijarde iz nje ali znam da neko jeste i zato je Srbija a i vecina Srba finansijski ojadjena i zato nam se i desavaju ovakve stvari(hag) jer se nikada jad i beda nisu cenili niti pitali izasta. Pljackasi da vrate oteto i u zatvor. Nisu nama krivi ni Hag, ni Amerika ni komsije nego pljackasi zbog kojih bolesni nece imati za lek, penzioneri penzije a radnici korist od rada.

  • PRAVDA

    30. novembar 2012 | 08:07

    MA KAKVO BRE SUDJENJE NEKO PAREEEEEE MU UZMITE POSTO SVI ZNAMO KAKO IH JE STEKAO, SPASITE NAROD I PODELITE SIROMASNIMA

  • vlada

    30. novembar 2012 | 03:26

    Oduzeti miskovicu milijardu ,koletu secerasu,bebi i ostalima i procvetacemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA