VUČIĆ NAREDIO: Vojska da pomogne u čišćenju snega!

Osim ljudstva iz Prve brigade Kopnene vojske, angažovani su i tenkovi za izvlačenje. Sve jednice Vojske Srbije biće na raspolaganju na celoj teritoriji zemlje

  • 0

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitno angažovanje jedinica Vojske Srbije, ljudstva i mehanizacije sa ciljem pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda izazvanih snežnim padavinama.

Pripadnici Vojske Srbije, na zahtev lokalnih samouprava, pomagali su građanima u rešavanju problema izazvanih snegom i jakim vetrom.

Pored ljudstva iz Prve brigade Kopnene vojske, angažovani su i tenkovi za izvlačenje. Sve jednice Vojske Srbije biće na raspolaganju na celoj teritoriji Republike Srbije za pomoć lokalnom stanovništvu.

- Vojska Srbije je u pripremi za pružanje organizovane pomoći lokalnom stanovništvu, koje ima problema sa snegom - rekao je portparol u Ministarstvu odbrane Jovan Krivokapić.

On je dodao da su pripadnici Vojske Srbije do sada već pomagali u pojedinačnim slučajevima po zahtevima lokalnih samouprava tamo gde je bilo problema sa snegom.

Zakonska obaveza Vojske Srbije u oblasti civilno-vojne saradnje je da pomaže građanima u slučajevima elementarnih nepogoda i tehničkih incidenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA