NEPROHODNO: Odblokirani autobusi u Kanjiži, važne saobraćajnice i dalje pod snegom

Na putnom pravcu Doline-Orom, na teritoriji opštine Kanjiža, zaglavila su se dva autobusa puna putnika i nekoliko putničkih automobila, a put je raščišćen dva sata kasnije. U Vojvodini, kao i u regionima Čačka, Užica, Ivanjice, Sjenice, Kraljeva i Kruševca na regionalnim putevima ima snega i preko 10 centimetara, a pojedini lokalni putevi su neprohodni

  • 0

Dva autobusa sa putnicima, koja su rano jutros ostala u snegu na putu u opštini Kanjiža uspešno su odblokirana. Kako je saopštio AMSS, drumski saobraćaj i u drugim delovima Srbije je znatno otežan i usporen zbog snega koji u poslednja 24 sata stalno pada, a situaciju komplikuje jak vetar, koji na mnogim putevima stvara nanose.

Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predraga Marića, sutobusi su odblokirani oko 8.45 sati a saobraćajna policija je zatvorila saobraćaj, kako se ne bi stvarala kolona dok mašine ne pročiste put.

Dva autobusa sa putnicima i nekoliko putničkih automobila ostala su zaglavljena oko 6:30 na putnom pravcu Doline-Orom, na teritoriji opštine Kanjiža, zbog čega je u ovom delu došlo do zastoja u saobraćaju.

Pošto izvlačenje zavejanih autobusa u Kanjiži ide teško, lokalne vlasti su tražile asistenciju odeljenja za vanredne situacije. Prema informacijama informativnog centra u Kikindi, na teritoriji opštine Kanjiža došlo je do zastoja u saobraćaju. Od saobraćajne policije traženo je da zatvori saobraćaj na navedenoj relaciji, kako se ne bi povećala kolona. Dva kamiona su poslata na čišćenje. Na području Vršca ima smetova u visini od jednog metra. A od ranog jutra na području Banata pada sneg i duva jak vetar.

Najviše problema imaju vozači u Vojvodini, kao i u regionima Čačka, Užica, Ivanjice, Sjenice, Kraljeva i Kruševca gde na regionalnim putevima ima snega i preko 10 centimetara, a pojedini lokalni putevi su neprohodni. I pored posipanja soli i čišćenja puteva, javlja se poledica zbog niskih temperatura i vlažnosti kolovoza. Najkritičnije deonice pod ledom su na područ Bač i Srema.

Inače, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao je da "on kao ministar zna da je stanje na putevima dobro".

Prema podacima AMSS-a, za sada su svi frekventniji pravci prohodni, na auto-putevima ima raskvašenog snega na kolovozu mestimično i do tri centimetra, dok na magistralnim putevima snežni pokrivač dostiže visinu do pet centimetara.

Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima, na kojim je obavezna zimska oprema:

II-136 Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), I B-13 Slatina-Valjevo-Podbukovi, I B-23 Mali Zvornik - Loznica - Valjevo, II-143 Valjevo - Debelo Brdo, II-140 Tekerić-Mojković-Krupanj, II-140 Korenite-Krupanj, I B-22 Majdanpek - Bugarska granica (Mokranje), II-160 Biljanovac - Jošanička Banja - Dren, II-161 Jošanička Banja - Kopaonik, I B-13 Sjenica-Javor-Ivanjica, II-129 Bor-Žagubica, preko Crnog Vrha.

Temperaturne razlike uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i uske, odnosno pored kamenih kosina. Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Na auto-putu E-75 Beograd-Niš, u zoni petlje Požarevac, i dalje su za saobraćaj zatvorene preticajna i vozna traka u pravcu ka Nišu, dok je u suprotnom smeru zatvorena samo preticajna traka. Na nadvožnjaku kod ove petlje, na putu Smederevo - Mihajlovac - Smederevska palanka, saobraćaj se obavlja naizmenično, jednom kolovoznom trakom, uz asistenciju policije i signalizaciju.

Preko beogradskog mosta Gazela na auto-putu E-75/E-70 kroz Beograd, zabranjen je saobraćaj u oba smera za sva teretna vozila koja teže više od 3,5 tone. Ona moraju na obilaznicu oko Beograda.

Na magistralnom putu Prijepolje - granični prelaz Gostun (ka Crnoj Gori), saobraćaj se kod gostunskog tunela obavlja naizmenično zbog radova. Isti režim saobraćaja, samo zbog klizišta, važi i na magistralnom putu Prijepolje-Brodarevo u mestu Gračanica.

Na starom putu Beograd - Novi Sad - Subotica zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila čija je nosivost preko 12 tona. Ona se preusmeravaju na auto-put E-75.

Podsetimo, prestanak padavina očekuje se do kraja dana, a temperatura će biti i do -12 stepeni Celzijusa.

(M. S. / Izvori: Blic, Beta)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA