ŠKOLA STRAVE I UŽASA: Konc-logor za decu u SAD! (VIDEO)

Obrazovna ustanova "Dozijerova škola za dečake" postoji još od 1900. godine, a u njoj je, prema naučnicima sa Univerziteta Južne Floride u Tampi, u periodu između 1911. i 1973. godine preminulo najmanje 96 dece stare između šest i 18 godina

  • 0

U mestu Marijana na Floridi zatvorena je kontroverzna "Dozijerova škola za dečake", koja postoji još od 1900. godine i u kojoj su učenici više decenija bili izlagani fizičkom, psihičkom i seksualnom zlostavljanju. Takođe, skoro je otkriveno i takozvano "školsko groblje" sa 31 belim krstom ispod kojih je nađeno 50 grobova. Forenzičari veruju da neobeleženih grobova ima još.

U "školi strave i užasa" je, prema naučnicima sa Univerziteta Južne Floride u Tampi, u periodu između 1911. i 1973. godine preminulo najmanje 96 dece stare između šest i 18 godina, kao i dvoje odraslih. Mnoge od ovih smrti i sahrana ne postoje u evidenciji lokalnih organa vlasti.

Žrtava bi, međutim, moglo biti i više, jer istraživači zbog Zakona o privatnosti nemaju pristupa u evidenciju od 1960. godine. Osim toga, teren oko škole nije mogao da bude u potpunosti pretražen jer je zarastao u gustu šikaru i korov.

"DEČACI BELE KUĆE"

Polaznici ove škole užasa sebe su nazivali "dečacima bele kuće” jer su živeli u beloj zgradi sa 11 soba u kojoj je sprovođena većina brutalnih disciplinskih mera. Bivši učenik ove škole Rodžer Din Kajser napisao je 2009. i knjigu "Dečaci iz Bele kuće - američka tragedija", u kojoj detaljno opisuje užase koje je u školi doživljavao. U svojoj knjizi školu naziva "Koncentracionim logorom za dečake usred SAD".

Ovi stravični nalazi pokrenuli su uznemirujuća pitanja o radu škole, njenom osoblju i državi koja je to tako dugo tolerisala.

"Dozijer" je, naime, bio državna škola za dečake problematičnog ponašanja, a na redovnom "programu" su, pored teškog fizičkog rada, bila i fizička kažnjavanja. Podrazumevala su batinanje do krvi, koje neki učenici očigledno nisu izdržali.

Pored učenika i nastavnika ove škole koji su poginuli u požaru i preminuli prilikom epidmije gripa ili od drugih bolesti, tu je, naime, i priličan broj učenika mahom crne rase koji su naprosto nestali i kojima njihove porodice nikada više nisu uspele da uđu u trag.

Škola je za takve dečake uglavnom tvrdila da su pobegli, ali sada se ispostavlja da su mnogi od ovih pokušaja bega zapravo okočani nasilnom smrću. Na nekima od pronađenih tela vidi se da je smrt nastupila od jakog udarca u glavu, dok je u dva slučaja uzrok smrti ranjavanje vatrenim oružjem.

Pogledajte video-snimak:

(I. D. / Blic.rs / Foto: TheWhiteHouseBoys.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA