SUD: Miroslavu i Marku Miškoviću pritvor do 30 dana!

Osim vlasniku "Delte", Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor i njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja pribavili više od 30 miliona evra

  • 8

Speijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do trideset dana Miroslavu i Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih.

Pritvor je odrđen i Zoranu Mihajloviću, Dejanu Jevtiću, Risti Ristiću i Rašo Zdravku, dok su Predrag Filipović, Milutin Gašević i Zoran Kaitović pušteni iz pritvora i braniće se sa slobode.

Tužilaštvo je sinoć predložilo da se pritvor do 30 dana odredi Miroslavu i Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih.

Miroslav Mišković i njegov sin Marko privedeni su u sredu sa još osam osoba, među kojima je i Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i Preduzeća za puteve (PZP) "Niš".

Oni se sumnjiče da su, zloupotrebom službenog položaja, izvlačili novac i imovinu iz privatizovanih preduzeća za puteve i tako Miškovićima i Milu Đuraškoviću pribavili više od 30 miliona evra.

Prema navodima krivične prijave, Miroslav Mišković, Milo Đurašković i Marko Mišković su u periodu od 2005. do 2010. godine kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Sremput", "Bačkaput" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu u vrednosti oko dve milijarde i 870 miliona dinara.

Zajednički posao Miškovića i Đuraškovića započet je tokom 2005. godine kupovinom PZP "Beograd", koju je sa 23 miliona evra finansirao Miroslav Mišković i njegova kompanija "Hemslejd".

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    14. decembar 2012 | 10:04

    Kako ljudima mazete oci sa Miskovicem dok kosovo odlazi...

  • bg dete

    14. decembar 2012 | 09:15

    vooooziii miskoooo....

  • hrabro srce @

    14. decembar 2012 | 09:02

    idemo dalje...ne pravimo pauzu, ima ih još mnogo po koje dolazi deda mraz...i nosi im "lisice"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA