SLUČAJ MIŠKOVIĆ: Tužilaštvo predložilo šest svedoka protiv vlasnika "Delte"

Očekuje se da bi saslušanje svedoka u istrazi moglo da počne već ove nedelje, ali zasad još nema zvaničnih informacija kog dana će saslušanje svedoka početi

  • 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je saslušanje šest svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića, saznaje "Danas".

Najverovatnije će tokom istrage biti saslušan i predstavnik kompanije "Delta". Očekuje se da bi saslušanje svedoka u istrazi moglo da počne već ove nedelje, ali zasad još nema zvaničnih informacija kog dana će saslušanje svedoka početi, navodi izvor "Danasa".

Ranije saslušanje svedoka odgovara odbrani osumnjičenih biznismena, jer bi branioci odmah nakon njihovog saslušanja mogli da zatraže puštanje na slobodu svojih klijenata, zbog prestanka razloga za zadržavanje u pritvoru.

Advokat Zdenko Tomanović, branilac Miroslava Miškovića, kaže da će danas u Specijalnom sudu uložiti žalbu na određivanje pritvora do 30 dana svom klijentu.

On je istakao da Mišković nije izvršio nijedno krivično delo za koje se tereti, "jer se njemu stavlja na teret finansijsko investiranje, koje je dozvoljeno svuda u svetu".

- To nije ni upravljanje preduzećem, niti raspolaganje imovinom preduzeća, već je to finansijsko ulaganje uz određenu kamatu. To je pravno dozvoljeno. Za svako investiranje postoji saglasnost nadležnog državnog organa i niti je oštećena država, niti je bilo ko oštećen - rekao je Tomanović za "Danas", dodajući da to što se Miškoviću stavlja na teret nije krivično delo.

Protiv Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još sedmorice direktora sudija za prethodni postupak Specijalnog suda doneo je rešenje o pritvoru, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

(Telegraf.rs / Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA