ODUZELI MU ROGOVE: Britanac pokušao krijumčarenje lobanje argalskog muflona (FOTO)

Protiv britanskog državljanjina koji je preko graničenog prelaza Horgoš pokušao da prokrijumčari rogove zaštićene vrste argalskog muflona pokrenut je prekršajni postupak

  • 0

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, sprečili britanskog državljanina da pokuša krijumčarenje lobanje i rogova argalskog muflona, saopštila je danas Uprava carina. 

U saradnji sa graničnom policijom tokom vikenda, u drvenom sanduku između sedišta, među ostalim suvenirima, pronađen je jedan par rogova i kosti glave nepoznate životinje "za koju je postojala sumnja da se radi o zaštićenoj vrsti".

Za određivanje vrste rogova konsultovan je rukovodilac Grupe za sprovođenje CITES Konvencije, Pavle Jovanović, koji je potvrdio da se radi o zaštićenoj vrsti i to: "Ovis Ammon Argali" - argalski muflon.

Protiv britanskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, dok su rogovi i lobanja argalskog muflona privremeno zadržani, navodi se u saopštenju.

Kosti su otkrivene u kombiju britanskih registracija kojim je upravljao britanski državljanin sa saputnicom, a u Srbiju su ušli preko graničnog prelaza Preševo.

Oni su putovali na relaciji Peking-Istanbul-London i na pitanje carinika odgovorili su da nemaju ništa za carinjenje, dodaje se u saopštenju.

(Lj. V./Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA