TELEGRAF SAZNAJE: Sprečeno rušenje spomenika teroristima u Preševu!

Četrnaest mladića, koji su se sa tri vozila kretali iz pravca Beograda ka jugu Srbije, zaustavljeni su u blizini naplatne rampe Nais na ulazu u Niš i odvedeni u policijsku stanicu na ispitivanje

  • 10

Četrnaest mladića iz Kruševca, Šapca i Beograda dovedeni su danas u Policijsku upravu u Nišu nakon što je policija dobila dojavu da imaju nameru da sruše spomenik pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, koji je krajem novembra otkriven u Preševu.

Kako saznaje Telegraf rs, mladići koji su se sa tri vozila kretali iz pravca Beograda ka jugu Srbije, zaustavljeni su u blizini naplatne rampe Nais na ulazu u Niš. Svi su dovedeni u Policijsku stanicu Crveni krst, gde su ispitivani nekoliko sati.

Oni su priznali da su krenuli put Preševa, ali, kako su rekli u policiji, samo u posetu tom gradu.

Kako saznajemo u policiji, protiv trojice je podneta prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji, dok su ostali nakon saslušanja pušteni.

- Trojica su privedena kod sudije za prekršaje, jer su kod sebe imali određene predmete koji se mogu smatrati oružjem kao što su pajseri, bokseri i drugo, ali vatrenog oružja nije bilo, zbog čega je podneta prekršajna, a ne krivična prijava. Oni su nošenje spornih oruđa obrazložili svojim navodnim angažovanjem u poslovima privatnog obezbeđenja - rečeno je našem portalu u niškoj policiji.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je nekoliko puta najavljivao da će spomenik u Preševu biti uklonjen.

Na njemu su imena 27 pripadnika OVPMB, koji su poginuli tokom oružanih sukoba sa vojskom i policijom na jugu Srbije.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexa Nis

    23. decembar 2012 | 18:02

    Ma da li ste normalni?Zasto te momke hapsite,sram vas bilo!?Ejjjjj,teroristi koji su mucki ubijali nasu policiju u sred Srbije dizu spomenik a vi hapsite nase ljude.

  • slavko

    23. decembar 2012 | 19:15

    Ovo je nevidjeno bolesna država

  • bolju

    23. decembar 2012 | 18:03

    sramota od drzave..umjesto da dacic posalje svoje specijalce da ga sruse. nije trebalo samo par auto da ide, trebamo svi da se podignemo I pravac dole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA