Dačić: Sklonite sami spomenik u Preševu ili će biti srušen!

- Neki kažu da ne smem da srušim spomenik koji su podigli onima koji su ubijali policajce, a ja ponavljam: ili ga sklonite sami ili će vam biti srušen - kaže premijer Srbije

  • 8

Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je ponovo lokalne vlasti u Preševu da sami uklone spomenik podignut pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, ili će on biti srušen.

- Neki kažu da ne smem da srušim spomenik koji su podigli onima koji su ubijali policajce. Ili ga sklonite sami ili će vam biti srušen, jer na svakom delu teritorije Srbije Vlada Srbije ima izvršnu vlast - poručio je Dačić.

On je na sednici Glavnog odbora SPS rekao da Albanci treba da se pitaju da li su spomenik izgradili da bi stvorili i loše nacionalne odnose.

Dačić je još jednom podvukao da lošim međunacionalnim odnosima nema mesta, i naveo da u Vladi Srbije ima onih koji su predstavnici nacionalnih manjina, a da su vrata Vlade i dalje otvorena za Savez vojvođanskih Mađara.

Krajem novembra u centru Preševa otkriven je spomenik pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe. Na spomeniku piše da su ga podigli veterani Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, a na njemu je 27 imena pripadnika OVPMB, koji su poginuli u vreme oružanih sukoba sa jugoslovenskim snagama na jugu Srbije.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    22. decembar 2012 | 15:30

    Nesme Dacic da srusi spomenik

  • Beretka

    22. decembar 2012 | 19:37

    Ajde Dačo ne galami da si hteo do sad da ga sklonis to bi i uradio nebi cekao i blejao kao da ne kazem sta fino brate pokupis svoje kolege resenje i spucas dole ocistis to smece od spomenika po pravilu to nebi smelo da zanoci u Srbiji jer su isti ti junaci ubijali vojsku policiju i civile a ti cekas skoro 2meseca i cutis aj otidji ti na Kosovo pa digni nasim palim borcima spomenik da vidis kako bi obrisali sa lica zemlje za par sati i tebe i spomenik . SRAMOTA STA SE RADI U SRBIJI TO JE HVALA LJUDIMA KOJI SU SE BORILI ZA SLOBODU SRBSKOG NARODA .

  • peki

    22. decembar 2012 | 17:15

    nemas muda da uradis to sto pricas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA