MASAKR U SIRIJI: Najmanje 93 poginulih u napadu na pekaru, više od 100 ranjeno! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U jednom od najtežih incidenata tokom 21-mesečnog sukoba, granata je pogodila pekaru u gradu koji drže pobunjenici i tom prilikom ubijene su najmanje 93 osobe, koje su stajale u redu za hleb

  • 2

Najmanje 93 osobe, među kojima ima žena i dece, poginule su danas u vazdušnom napadu sirijske vojske, kada je pogođena pekara u centralnoj sirijskoj pokrajini Hami, saopštili su opozicioni aktivisti.

U jednom od najtežih incidenata tokom 21-mesečnog sukoba u Siriji, granata je pogodila pekaru u gradu Halfaja, koji drže pobunjenici, i tom prilikom ubijene su najmanje 93 osobe, koje su stajale u redu za hleb, dok je više od stotinu ranjeno, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu.

U saopštenju opozicionih grupa navodi se da su snage sirijskog režima odane predsedniku Bašaru al-Asadu nedaleko od Hame počinile masakr u kome je poginuo veliki broj civila, prenosi turska agencija Anadolija.

- Režimska vojska bombardovala je pekaru u Halfaji i počinila masakr, u kojem su poginule desetine ljudi, među kojima ima žena i dece, dok su mnogi povređeni - navodi se u saopštenju aktivističke mreže Lokalni koordinacioni komiteti.

Na snimcima, koje je napravio neimenovani snimatelj, vidi se srušena jednospratna zgrada i krater na putu, kao i okrvavljena tela koja leže po ulici ili izviruju iz ruševina, a koja muškarci na leđima prenose na drugo mesto, preneo je Frans pres.

Sirijski pobunjenici pokrenuli su u ponedeljak seriju napada na pozicije vojske širom Hame, sedištu snažnog antirežimskog pokreta.

Grupe za zaštitu ljudskih prava optužile su letos Vladine snage da čine zločine protiv čovečnosti, bacajući bombe i koristeći artiljeriju u blizini nekoliko pekara u severnoj pokrajini Alepo. U jednom od takvih napada, 16. avgusta, u Alepu je poginulo najmanje 60 ljudi.

U međuvremenu, međunarodni predstavnik Lakdar Brahimi otputovao je iz susednog Libana u nenajavljenu posetu Damasku.

Takođe danas, nezavisno od napada u Halfaji, u operacijama sirijske vojske izvedenim u više gradova, poginulo je najmanje 40 ljudi.

Pobunjenici se 21 mesec bore protiv Vlade predsednika Bašara al-Asada i u tim sukobima poginulo je, prema podacima opozicionih grupa, više od 44.000 ljudi, od kojih skoro 31.000 civila.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дашони

    24. decembar 2012 | 07:13

    КОЈИ СЦЕНАРИО!!!! ИСТА ЛАЖ КАО И СЛУЧАЈ СА ОНОМ ПИЈАЦОМ У САРАЈЕВУ, АМЕРИЧКА И ЕНГЛЕСКА БАГРА СЕ КУР.И ПОШТО СУ РУСИ ПРОДАЛИ И ДУШУ ЂАВОЛУ!! ПРВО СУ ПОКУШАЛИ СА ТУРЦИМА ДОК ИХ ОВИ НИСУ ПРОВАЛИЛИ , А САД НА ОВАЈ КРВНИЧКИ НАЧИН ОООООООООО БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЗАУСТАВИ ОВЕ КРВОЛОЧНЕ СОТОНЕЕЕЕ

  • Novak

    24. decembar 2012 | 06:39

    Sto bre lažete?fora o bombardivanju civila koji čekaju u refu za hleb...,pa koga oni rade,sugave glavoseče plaćeničke...Ne daj se ASADE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA