KRAGUJEVAC: Privedeno pet osoba, među njima i dvojica gradskih funkcionera

Policija privela Nebojšu Vasiljevića, Darka Stojanovića i Zorana Pavlovića zbog sumnje da su FK "Radnički" oštetili za oko 500.000 evra, kao i Zlatka Milića i Žarka Biorca, osumnjičene da su "Zajedno za Kragujevac" oštetili za oko 185.000 evra. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati

  • 3

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijska uprava Kragujevac su, u dve paralelne akcije u Kragujevcu, priveli pet osoba.

U policijskoj akciji pod nazivom "Komšija" policija je privela potpredsednika FK "Radnički 1923" i potpredsednika stranke "Zajedno za Šumadiju"  Nebojšu Vasiljevića, koji je i član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa, generalnog sekretara tog kluba Darka Stojanovića i agenta FIFA Zorana Pavlovića.

Vasiljeviću, Stojanoviću i Pavloviću određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, postoje osnovi sumnje da je Vasiljević od marta do sredine aprila ove godine sa FIFA agentom Pavlovićem dogovorio da se izvrši transfer igrača Filipa Kostića iz FK "Radnički 1923" u holandski FK "Groningen".

Vasiljević je generalnom sekretaru FK "Radnički 1923" naložio da Pavloviću bez ovlašćenja Upravnog odbora i odluke Izvršnog odbora kluba, što je predviđeno Statutom, izda potvrdu o angažovanju u posredovanju pri tom transferu.

Na osnovu te potvrde, Pavlović je postigao dogovor sa predstavnicima FK "Groningen" o transferu Filpa Kostića za 1.250.000 evra, što je realizovano 10. aprila 2012. godine zaključenjem ugovora između FK "Radničkog 1923" i "Groningena".

FK "Radnički 1923" je sa FK "Groningen" zaključio ugovor o transferu za 700.000 evra, a on je retroaktivno, istog dana, odobren na sednici Upravnog odbora kluba.

Osumnjičeni Pavlović je sa FK "Groningenom" na ime provizije povodom transfera zaključio ugovor od 550.000 evra, što je mnogo veća provizija od uobičajene koje se kreću u visini od 10 odsto od visine transfera. Na taj način FK "Radnički 1923" je oštećen za 550.000 evra.

U paralelnoj akciji policija je privela Zlatka Milića, koji je sekretar Gradskog veća i direktor političke organizacije "Zajedno za Kragujevac" i Žarka Biorca, vlasnika knjigovodstvenih agencija "AB2 i "Kont AB2".

Kako saznaje RTS, oni su osumnjičeni da su političku organizaciju "Zajedno za Kragujevac" oštetili za oko 185.000 evra, kolika je Milićeva protivpravna imovinska korist.

Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Biorac po Milićevom naređenju izdavao lažne fakture tih agencija političkoj stranci za reklame, štampanje materijala i druge usluge.

Iako takvih usluga nikada nije bilo, RTS saznaje da ih je stranka plaćala novcem dobijenim za finansiranje rada stranke iz gradskog i republičkog budžeta. Sumnja se da je Biorac podizao novac sa računa knjigovodstvenih agencija i predavao ga Zlatku Miliću.

Zlatku Miliću je određeno zadržavanje do 48 sati, a u tom periodu biće privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je privođenje pojedinih čelnika stranke "Zajedno za Šumadiju" ocenio kao "vrhunac orkestrirane kampanje protiv lokalne vlasti u Kragujevcu i vladajuće partije".

Istovremeno, zbog sumnje da su nezakonito prisvojili više od četiri miliona evra privedeno je dvanaest osoba u Novom Sadu i Somboru.

(I. M. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kragujevcanin

    24. decembar 2012 | 08:04

    nebojsu vasiljevica inaca zovu komsija,jel u kragujevcu u svakom naselju ima po stan ili kucu.... i posle kazu da policija nije mastovita sa nazivom akcije...hehehe

  • Goran Paracin

    24. decembar 2012 | 08:43

    Sve nevini a puni ko brod

  • Aleksandar

    24. decembar 2012 | 11:46

    Je l' to ista ona ekipa što je htela da pravi neke para-policijske i para-vojne formacije u Kragujevcu? To bre neki secesionisti, kao šiptari... samo im se OVK titluje kao "Oslobodilačka Vojska Kragujevca". :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA