INDIJA: Pakistanski vojnici prešli granicu i ubili dva indijska vojnika!

Pakistanski vojnici navodno su prešli u indijski deo Kašmira u blizini grada Mendar, oko 175 km od Šrinagara, koristeći maglu, ali i da su se nakon kraćeg sukoba sa indijskim vojnicima povukli nazad

  • 0

Pakistanski vojnici su danas u spornoj oblasti Kašmir prešli liniju prekida vatre, napali jednu vojnu patrolu, ubili dva indijska vojnika, a zatim se vratili na teritoriju pod svojom kontrolom, saopštio je jedan indijski vojni zvaničnik.

Portparol indijske vojske, S. Čavla, izjavio je da su pakistanski vojnici prešli u indijski deo Kašmira u blizini grada Mendar, oko 175 km od Šrinagara, koristeći maglu, ali i da su se nakon kraćeg sukoba sa indijskim vojnicima povukli nazad.

Ovaj portparol je naglasio da nije samo došlo do narušavanja prekida vatre već i prekršaja linije kontrole koja deli Kašmir.

Pakistanski zvaničnici nisu bili dostupni za komentar.

Ovo je drugo nasilje zabeleženo u Kašmiru za poslednja tri dana, gde je već jednu deceniju na snazi prekid vatre između dve zemlje naoružane nuklearnim oružjem, prenosi AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA