PRETUČENI SRBIN: Udarali su me po mošnicama, da ne bih mogao da imam decu!

"Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili da nikome ne smem da kažem da su me tukli", kaže pretučeni Srbin Darko Vlasaj (30) iz Leposavića

  • 12

Srpski mladići koji su bili u pratnji Aleksandra Vulina, a koji su za Božić privedeni u Gračanici, pretučeni su u zgradi suda Prištine, gde su bili na saslušanju, nakon čega su sa teškim povredama zbrinuti u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, saznaje Telegraf.rs!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju na svojoj Tviter stranici potvrdila je da je više privedenih mladića pretučeno u Kosovskoj policiji.

 

Darko Vlasaj (30) iz Leposavića smešten je na urološkom odeljenju kosovskomitrovačke bolnice.

- Ono što se meni desilo i ono što smo mi doživeli u Sudu u Prištini je strašno. Tukli su nas bez povoda, a šta bi se tek desilo da smo kojim slučajem nešto pogrešno uradili - rekao je Vlasaj novinarima dok su ga lekari pripremali za operaciju.

On ima teške povrede u predelu perineuma.

- Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili da nikome ne smem da kažem da su me tukli - rekao je Vlasaj.

- Kada sam došao kod drugova uspeo sam da im kažem da niko ne pomišlja da ide u toalet jer će proći kao ja - dodao je.

Načelnik Urološkog odeljenja u bolnici u Kosovskoj Mitrovici Dejan Denović rekao je agenciji Beta da je mladić primljen u bolnicu pola sata nakon ponoći.

- On nije životno ugrožen, ali je zadobio teške povrede - rekao je Denović.

Prema njegovim rečima, mladić je zadobio udarce nogama i povređena mu je mokraćna cev. Mladić će biti zadržan na bolničkom lečenju zbog teških telesnih povreda.

Kosovska policija privela je za Božić grupu mladića koji su sa direktorom Kancelarije za Kosovo Aleksandrom Vulinom krenuli na božićnu liturgiju u manastir u Gračanici.

Oni su iz Gračanice bili prebačeni u pritvor u Prištini gde su saslušani. Saslušanje kod istražnog sudije u utorak u Prištini trajalo je do 16 sati, nakon čega su mladići pušteni na slobodu.

Portparol Policije Kosova Brahim Sadriu rekao je za prištinske medije da su te osobe bile sumnjive za policiju Kosova i da ih je zato privela.

(D. Z. / Foto: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA