IDOL MLADIH: Skroz tetovirani kompozitor sve popularniji kandidat za predsednika Češke

Češki operski kompozitor i slikar prema poslednjim anketama zauzima iznenađujuće treće mesto na predsedničkim izborima koji se održavaju ovog vikenda

  • 0

Kandidat za predsednika Češke, operski kompozitor i slikar Vladimir Franc koji je tetoviran je od glave do pete, uoči predsedničkih izbora, koji će biti održani ovog vikenda, u anketama zauzima iznenađujuće treće mesto među kandidatima za mesto šefa države.

Iako se čini da ima najmanje izgleda da pobedi, on ipak ima dosta pristalica među glasačima kojima su se smučili političari, za koje kažu da su korumpirani i nesposobni da ispune obećanja više od dve decenije posle pada komunizma. 

Vladimir Franc ima 53 godine, predaje dramu na čuvenom češkom Univerzitetu, bavi se slikanjem i uspešan je operski kompozitor. Takođe, diplomirao je i doktorirao prava, čime nije želeo da se bavi u vreme bivšeg komunističkog režima.

Nema političkog iskustva i priznaje da malo zna o ekonomiji. Kako je rekao, odlučio se da uđe u trku nakon što je grupa njegovih obožavalaca pokrenula inicijativu “Franca za predsednika”, preklinjući ga da, kao “šok kandidat”, uzdrma izbornu trku.

Franc je probudio velike simpatije, tako da mu je jedan vodeći ekonomista besplatno ponudio usluge, a njegovu izbornu kampanju organizuju dobrovoljci.

Za kampanju je potrošio nepunih 19.000 evra, koje je dobio od darodavaca. Naročito je popularan među mladim glasačima, kao i onima koji još nemaju pravo glasa.

(M. B. / Izvor: Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA