VRTIĆ ZA KUCE: Čuvanje, trening i dresura u Novom Sadu

Po cenama od 200 do 2.000 dinara ljubimci Novosađana ovde dobijaju lekarsku negu, hranu, ali i prostor za igranje i uživanje, dok vlasnici ne dođu po njih

  • 2

Prvi dnevni boravak za pse u Novom Sadu "Dog haus" postoji od novembra, a kroz njega je već prošlo nekoliko desetina pasa. U sklopu objekta nalazi se i ambulanta, a boravak vodi novosadska veterinarka Ana Oreg.

- Odlučili smo da centar za pse otvorimo u velikoj kući koju smo prilagodili psima. Kuća ima dvorište za igru, dnevnu sobu, spavaonicu, igraonicu ili sobu za rekreaciju, ali i ambulantu - rekla je Oregova za "24 sata" neposredno po otvaranju vrtića.

Novosađani svoje pse ovde mogu ostaviti svakog dana od  8 do 16 sati, ali i na duži vremenski period. Međutim, psi ovde nisu samo na čuvanju, već i na treningu.

- Radimo individualne treninge sa vlasnicima, što bi značilo i sa vlasnicima i sa psima koji imaju neki problem u ponašanju. To se jako često dešava, u gradskoj sredini ljudi žive sa svojim kućnim ljubimcima u stanu i nekada nisu u mogućnosti da pruže psu ono što mu je potrebno i iz tih problema se mogu pojaviti problemi u ponašanju. To sve možemo rešiti - kaže Izabela Begović iz ovog neobičnog vrtića.

Tu je i veterinarska ambulanta, kao i veterinarka Ana, koja održava zdravlje svih svojih "školaraca".

- Ono što je specifično za našu ambulantu je to što radimo fizikalnu terapiju, to niko ovde u Vojvodini ne radi, a veoma je bitna i postoji potreba, pogotovo kod velikih pasa: problemi sa zglobovima, displazija kukova i tako dalje - objasnila je Oregova za TV "B92".

U ovom pansionu dnevni boravak košta od 200 do 2.000 dinara, zavisno da li vlasnik želi da se pas odmori, dresira ili prođe neku od mnogobrojnih terapija u ponudi. Postoji mesečna članarina od 4.000 dinara u okviru koje pas može i po pet sati dnevno da provodi u pansionu. Radi se čak i pseća psihologija, ispituje karakter, njuh, druželjubivost prema ljudima i psima, ali i razne druge vežbe kao što je trčanje na traci ili prolazak kroz lavirinte.

(M. S. / Izvori: 24 sata, B92)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA