ŠIPTARSKI TERORISTI PRETE: Odgovorićemo žestoko ako srušite spomenik u Preševu!

Albanska nacionalna armija kaže da je "spremna da odgovori na srpske napade u Preševskoj dolini" i poziva Prištinu da prekine dijalog sa Beogradom

  • 37

Albanska nacionalna armija (ANA) saopštila je da je "spremna da odgovori na srpske napade u Preševskoj dolini", i poziva Prištinu da prekine dijalog sa Beogradom.

U saopštenju se dodaje da se "nedavni događaji u Republici Kosovo, u severnom delu Mitrovice, prate sa velikim interesovanjem od strane struktura Albanske nacionalne armije (ANA), a sa posebnom pažnjom prate se pokušaji za narednu rundu nastavka dijaloga sa Srbijom".

- Posebna pažnja posvećuje se događaju u vezi pretnji srpskog rukovodstva da ruši spomenik mučenika slobode - OVPBM, u istočnom Kosovu, konkretno u Preševu - navodi se u saopštenju Generalštaba ANA.

U nastavku, izražava se zabrinutost za akcije kosovske vlade.

- Zabrinjava nas neshvatljiv stav Vlade Kosova, koja uprkos dešavanjima i događajima sa Albancima i prema Albancima, ponovo pokazuje spremnost da se sastane sa srpskom stranom i nastavi dijalog, što je neprihvatljivo - kaže se u saopštenju.

Na kraju ovog saopštenja, poslatog medijima i potpisanog od strane pukovnika Sokola Delijua, zahteva se da se prekinu pregovori sa Beogradom.

- Dok se Srbija i srpska politika ne odreknu antialbanske politike, pregovori ne bi trebalo da se nastave, jer se od početka zna njihov ishod - kaže se u saopštenju.

- ANA je spremna da odgovori na srpske napade protiv "stanovništva, naše braće i sestara na istočnom Kosovu" - napominje se dalje u saopštenju, u kojem se pozivaju svi pripadnici ANA, gde god da su, da se javljaju na zadatak, na način na koji je napravljen plan Generalštaba ANA, i upozoravaju da "se ne dozvoljava nijedna nekoordinisana akcija na svoju ruku pripadnika ANA".

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miljan

    12. januar 2013 | 11:42

    Bas ste uplasili jedan narod sa istorijom koja ima bezbroj ratova. Jedva cekamo drugo poluvreme

  • Goran Paracin

    12. januar 2013 | 11:50

    treba ih pustiti da napadnu teritorije srbije i onda zgaziti G..na

  • vlada

    12. januar 2013 | 11:43

    Usli na nas posed jos prete.Ovo je bruka i sramota.Treba da se napravi ciscenje tog smeca na kosovu pa da vide ko su srbi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA