SKUPLJI GAS: Industrijski potrošači od danas plaćaju 10 odsto više

Prosečna cena gasa za potrošače priključene na distributivni sistem iznosiće 39,13 dinara za metar kubni, dok se poskupljenje cena gasa za domaćinstva očekuje u februaru

  • 0

Gas za industrijske potrošače i distributere koji se snabdevaju kod "Srbija-gasa" od danas će poskupeti u proseku oko deset odsto. Nove cene gasa za domaćinstva počeće da važe od 1. februara, a gas će za te potrošače koštati 41,32 dinara za metar kubni.

Prosečna cena gasa za potrošače priključene na distributivni sistem iznosiće 39,13 dinara za metar kubni.

Zbog poskupljenja cena gasa toplane koje se snabdevaju tim energentom su najavile da će zatražiti i povećanje cena grejanja.

Uslovi za promenu cena za javno snabdevanje su se stekli time što je JP "Srbija-gas" od Agencije za energetiku dobio licencu za tu delatnost i nakon što je Vlada Srbije odredila to preduzeće za privremenog snabdevača prirodnim gasom javnih snabdevača i uslove pod kojim će ih snabdevati.

Kada i ostala distributivna preduzeća koja posluju na gasnom tržištu Srbije dobiju licence za javno snabdevanje, Agencija za energetiku će moći da daje saglasnosti na nove cene gasa za javno snabdevanje kod tih preduzeća.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA