JAPAN SE ZABELEO: Jedan poginuo, 900 ranjeno u snežnim padavinama (FOTO)

Sistem niskog pritiska, koji je lokalna štampa nazvala "ciklonskom bombom", naneo je osam santimetara snega za devet sati

  • 0

Obilne snežne padavine prekrile su istočni Japan i za sobom ostavile jednog poginulog i 900 povređenih ljudi koji su izašli na zaleđene ulice Tokija.

Sistem niskog pritiska, koji je lokalna štampa nazvala "ciklonskom bombom", naneo je osam santimetara snega za devet sati, najteže padavine u regionu od 2006, saopštila je japanska meteorološka agencija.

U Jokohami je zabeleženo 13 santimetara snega, dok je u planinskim krajevima oko Tokija napadalo 30 santimetara.

Vatrogasci su saopštili da je 71-godišnji čovek u gradu Šiođiri umro pošto je upao u otvoreni šaht dok je čistio sneg. Samo u Tokiju na klizavnim ulicama povređeno je 891 ljudi, bilo prilikom padova ili sudara automobila.

Operateri na tokijskom aerodromu Narita kažu da je 3.400 putnika provelo noć na terminalu pošto je zbog snega otkazan 71 let.

Prvi sneg ove godine usporio je saobraćaj u gradu i uzrokovao kašnjenje vozova. Delovi nekoliko auto-puteva oko Tokija još su zatvoreni jer putari uklanjaju sneg i led s kolovoza, navode agencije.

Glavni operateri železnica kažu da vozovi danas normalno saobraćaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA