Obuka vehabija u osnovnim i srednjim školama?

Ekspert za terorizam i vehabizam u BiH Dževad Galijašević tvrdi da obuka podrazumeva ideološko učenje i vežbanje borilačkih veština

  • 0

Ekspert za vehabizan i terorizam u BiH Dževad Galijašević tvrdi da vehabije na području Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo prolaze ideološku i fizičku obuku u fiskulturnim salama osnovnih i srednjih škola.

Prema njegovim rečima, obuka radikalnih islamista pri školama, ali i džamijama, podrazumeva ideološko učenje i obuku raznim borilačkim veštinama koje vrše profesionalni treneri, među kojima ima i reprezentativaca BiH.

- Potom se uče rukovanju oružjem u kampovima u naseljima Gornja Maoča, Šerići, Željezno Polje, Jezera na entitetskoj granici između teslićke i zeničke opštine, Mehurićima kod Travnika, na Vlašiću - tvrdi Galijašević, a prenosi Srna.

Galijašević, inače, član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala, kaže da u osnovnim i srednjim školama u Federaciji BiH pojedine radikalne hodže predaju veronauku deci, a imenuju se uz saglasnost glavnih imama.

U školama u Zavidovićima i u školi "Hajderovići" na području Rujnica, negiraju da se vrši bilo kakva obuka.

(Izvor: Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA