SRBI KLESALI IMENA: Prevareni smo, nismo znali da su to teroristi!

Vlasnici umetničkog studija "Ilić" iz Vlasotinca koji su isklesali imena na spomeniku OVPMB u Preševu kažu da nema tih para za koje bi to uradili da su znali da su to imena terorista

  • 11

Imena na spomeniku koji je u Preševu podignut borcima OVPMB isklesana su u umetničkom studiju "Ilić" u Vlasotincu, potvrdili su vlasnici te radnje Zoran Ilić i njegov sin Ivan, ali dodaju da nisu znali čija imena klešu na ploču.

Vlasnici umetničkog studija, međutim, tvrde da nisu znali da je reč o spomeniku albanskim teroristima koji su poginuli u napadima na policiju i Vojsku Srbije 2000. i 2001. godine i dodaju da su u posao ušli preko Sameta Fejzulahua, kamenoresca iz okoline Preševa.

- Mi sa Sametom radimo već dugo, nije ovo prvi posao, ranije smo klesali imena na još nekoliko porodičnih albanskih spomenika. Odakle sam znao da su u pitanju albanski teroristi? Da sam znao, sigurno ne bih prihvatio, jer smatram da spomeniku tamo nije mesto i da ga treba srušiti. Konkretno, imena su klesali moji sinovi Ivan i Saša - objašnjava Zoran.

Zoranov sin Ivan kaže da oni sarađuju sa nekoliko desetina kamenorezaca iz Srbije i da nikada do sada nije bilo problema.

- Naš posao je da upišemo imena i da stavimo fotografiju na spomenik, ne bavimo se politikom. Ovaj posao smo dobili pre dva-tri meseca i ugovorili cenu od 10.000 dinara, rok i to je to. Tačno je da nismo znali da će ona da osvane u Preševu i, kada smo na televiziji videli spomenik, mnogo smo se potresli. Nikada ne bismo tako nešto uradili, nema tih para, iako za tog Albanca radimo godinama - priča Ivan.

Ilići naglašavaju da su pre nekoliko godina radili za Vojsku Srbije i da su za to čak dobili javno priznanje.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BM

    16. januar 2013 | 10:47

    Bice nam ovako sve dok je ovakvih koji bi dupe za pare dali. Platicu vam 11000 din da se druzite malo sa ucesnicima parade u Bgd!! Moze??

  • Предраг

    16. januar 2013 | 11:37

    Alo bre nisu oni Albanci vec Siptari.

  • Srdjam Bg

    16. januar 2013 | 17:08

    Jok sta su mislili,da su to imena Siptarskih glumaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA