HANKA PALDUM: Tužiću one koji tvrde da sam mučila logoraša!

Pevačica tvrdi da priče o zlostavljanju nisu samo atak na nju lično već i na Bosnu, čiji je ona svojevrsni simbol, i kaže da postoji mogućnost da je logoraša na sve to nagovorio advokat

  • 3

Pevačica Hanka Paldum potvrdila je da će pokrenuti tužbu protiv odgovornih za iznošenje navodnih saznanja da je 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora "Silos" u Hadžićima dok je kopao rovove na Igmanu.

- Pokrenuću tužbu zbog ovog slučaja. Tužiću, pre svega, advokata Dušana Tomića koji je izneo sve to u javnost. Ko zna ko je nagovorio tog jadnog Goluba da sve to tvrdi o meni. Možda ga je čak i sam Tomić nagovorio. Ne znam, ali znam da će se to na kraju dokazati na sudu. Na ovome jednostavno ne može ostati - rekla je pevačica za agenciju Anadolija.

Dodaje da "niko od nas ne bi smeo da dozvoli da ostane na ovome".

- U svemu ovome nisam pogođena samo ja. Oni su mene izvukli kao osobu koja je, na neki način, simbol Bosne. To, dakle, nije samo atak na mene, već i atak na Bosnu i sve one koji žele dobro ovoj Bosni - dodala je Paldum.

U međuvremenu, povodom tog slučaja se oglasio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. On je za "Kurir" izjavio da je "došlo vreme za rušenje stereotipa da su samo Srbi činili zločine".

Prema tvrdnjama advokata Dušana Tomića, Paldum je logorašu Golubu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu "zgnječila polni organ". Zbog toga Golub kasnije nije mogao da ima decu. Tomić je izjavio da će uskoro podneti krivičnu prijavu protiv Paldumove pred Opštinskim sudom u Sarajevu, i najavio da će u ime svog klijenta tražiti nadoknadu štete za duševnu i fizičku bol, kao i za seksualno zlostavljanje.

(Telegraf.rs / Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    23. januar 2013 | 16:36

    BILO JE MUCENJA.PO CELI DAN SU PUSTALI NJENE PESME TREBALO JE IZDRZATI.

  • Spasoje

    23. januar 2013 | 19:23

    Hanka se pre par dana otelila i ovim putem joj od srca čestitamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA