Uvredljivi grafiti OVPBM na crkvi u Uroševcu

Grafiti su ispisani na pravoslavnoj crkvi Svetog cara Uroša, ali sa južne strane, gde nema patrole kosovske policije, koja čuva svetinju

  • 4

Grafiti uvredljive sadržine i natpisi Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPBM) ispisani su na pravoslavnoj crkvi Svetog cara Uroša u centru Uroševca, koju već nekoliko dana čuva kosovska policija.

Uroševački paroh Živojin Kojić izjavio je Kim radiju da su grafiti ispisani sa južne strane crkve.

- Grafiti su ispisani sa južne strane prema pruzi, znači nisu sa strane koja je okrenuta ka putu gde se nalazi patrola kosovske policije. Policija čuva crkvu i ja stvarano ne znam kako se to dogodilo - kazao je Kojić.

On je dodao da je lično slučaj prijavio kosovskoj policiji na osnovu anonimne prijave koju je dobio. U pogromu 17. marta 2004. godine, crkva u Uroševcu je teško oštećena, iako su je tada čuvali grčki vojnici Kfora.

Podsetimo, ovo je samo jedan u nizu incidenata koji su se na ovoj teritoriji događaju od jutros kada su dva Albanca pucala na ženu u selu Osojane, a gađana je i zgrada opštine. Takođe, na kuću braće Jovanović sinoć su bačena dva molotovljeva koktela.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нај српкиња

    23. januar 2013 | 21:25

    Неко горе види све!! Вратиће им се и биће им 50 пута горе!! Од првог до задњег ће горети у паклу!! То је оно што минимум заслужују дебили неиживљени!!

  • pih

    23. januar 2013 | 21:21

    Nek vam Bog sudi!

  • najprovokator

    24. januar 2013 | 01:48

    Упамтите и анализирајте судбину тих злотвора..не би им био на месту 2секунде..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA