"Tajms" objavio antiizraelsku karikaturu na Dan holokausta (FOTO)

Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta britanski "Sandej tajms" obeležio je karikaturom premijera Benjamina Netanijahua na kojoj je prikazan kako gradi zid krvlju i delovima tela Palestinaca

  • 5

Dan sećanja na holokaust, britanski "Sandej tajms" obeležio je, ne baš tradicionalno, objavivši antiizraelsku karikaturu premijera Benjamina Netanijahua kako gradi zid krvlju i delovima tela Palestinaca koji jauču, preneli su izraelski mediji.

Uz karikaturu autora Džeralda Skarfea (Scarfe) stoji potpis: "Izraelski izbori − hoće li se cementiranje zida nastaviti?". 

Ova karikatura bila bi uvredljiva u bilo koje doba godine, ali objaviti je na Međunarodni dan sećanja na holokaust je bolesno i izražava duboko zabrinjavajuća razmišljanja, ocenio je predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor, dodavši da takva bezosećajnost zahteva momentalno izvinjenje i od karikaturiste i od urednika lista.

Začuđujuće, ta karikatura je objavljena nekoliko dana nakon što je jedina demokratija na Bliskom istoku, Izrael, prošla kroz demokratske izbore i dok se na desetine hiljada drugih na Bliskom istoku kasape, "Sandej tajms" fokusira svoju maštu isključivo na jevrejsku državu, ocenili su izraleski mediji.

To je suprotno mnogim kriterijuma iznetim u radnoj definiciji antisemitizma EUMC-a (Evropskog monitoring centra anitsemitizma i ksenofobije) i deo je zabrinjavajućeg trenda onih koji formiraju mnjenje da se legitimišu rastući napadi na Izrael.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Čvorović

    28. januar 2013 | 04:34

    Ne razumem šta od toga nije tačno u ovoj karikaturi... Stalno se pominje holokaust i jevrejske žrtve, pa nisu samo oni položili svoje žrtve u tom ratu. Samo je 20.000.000 Rusa izginulo pa se niko ne seti da im na svetskom nivou obeleži dan i zahvali se na njihovoj odlučujućoj ulozi u zaustavljanju i kapitulaciji Nemačke (na stranu Staljin i komunizam), a što je od svega toga najgore jevreji bar 90% njih nije pružilo nikakav otpor, dok su Rusi i to veliki broj njih položili svoje živote dok su oslobađali one koje nisu pružili nikakav otpor tokom godina ratovanja. Pa jevreji treba da ih slave i da na toj otetoj zemlji podignu spomenik i Rusima i svim nevinim Palestinskim žrtvama... Sram ih bilo - dvolični cijonisti...

  • ja

    28. januar 2013 | 03:31

    Nije bolesno, nego je idealna prilika da se oci upru prema narodu koji danas pate, od strane naroda koja je nekad bio zrtva tog strasnog holokausta...

  • Made-in-Sandzak

    28. januar 2013 | 05:48

    Ma jel to moguce da vam smetaju karikature?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA