KOLUMBIJA: Legalizuju ekstazi, kristal met i heroin za lične potrebe!

Rut Stela Korea, kolumbijska ministarka pravosuđa, najavila je da će novim zakonom legalizovati sintetičke droge. Eksperti kažu da sintetičke droge uključuju ekstazi i metamfetamin, ali izgleda da se zakon može odnositi i na heroin

  • 1

Kolumbijska ministarka pravosuđa Rut Stela Korea najavila je da će novim zakonom legalizovati sintetičke droge za lične potrebe, kao što je ekstazi,  piše BBC.

Predlog će zameniti postojeće zakone koji zabranjuju kokain i marihuanu, ali ljude ne gone zbog posedovanja malih količina. Korea je kazala da se Ustavni sud već izjasnio protiv kriminalizacije ljudi koji imaju male količine marihuane i kokaina.

- Novi zakon će to proširiti i na sintetičke droge - rekla je ministarka. Eksperti kažu da sintetičke droge uključuju ekstazi i metamfetamine, ali neki kažu da se zakon može odnositi i na heroin. 

Tek nedavno je Kolumbija usvojila represivnije zakone s odredbama o kažnjavanju posedovanja i konzumacije droge, ali odluke Visokog suda u poslednje dve godine su doprinele ublažavanju tog trenda.

(I. D. / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA