NOVO GROBLJE: Mišković na sahrani majke Verice (FOTO) (VIDEO)

Vlasnik "Delte" stigao u belom džipu sa zatamnjenim staklima. Prisutni su bili Marko i Ivana Mišković, zet Goran Karić i biznismen Branislav Grujić. Policija blokirala groblje, na zgradama bili snajperisti

  • 1

Miroslav Mišković prisustvovao je na Novom groblju sahrani svoje majke Verice Mišković.

On je u pratnji čuvara i pripadnika policije stigao oko 9.45 časova. Njega je sudsko veće pustilo iz pritvora kako bi prisustvovao sahrani majke, a dozvolu da izađe iz pritvora dobio je i njegov sin Marko Mišković. Sahrana je obavljena u najužem krugu porodice, a nije bilo govora nad grobom.

Marko Mišković je došao u plavom mercedesu, dok je njegov otac došao u džipu sa zatamnjenim staklima. Svaki od njih bio je u pratnji desetak policajaca. Posle njih je došla i ćerka Ivana Mišković sa suprugom Goranom Karićem. Na groblje je došla i pevačica Jovana Nikolić, trudna devojka Marka Miškovića, kao i biznismen Branislav Grujić.

Kapela je otvorena u 9.30, a veliki broj pripadnika (preko 50) policije u civilu i uniformi bukvalno je blokirao celo groblje. Nije bio dozvoljen ni prilaz automobilima, dok je jedan pripadnik Žandarmerije sve novinare, ljude koji su ulazili na groblje snimao kamerom.

Pored policajaca koji se nalaze na groblju, na krovovima svih okolnih zgrada primetno je bilo i prisustvo snajperista.

Novinari su bili udaljeni na stotinak metara od kapele, a zatim su ih pripadnici policije "zamolili" da napuste groblje. Kolona koja je pratila kovčeg preminule brojala je oko dvadesetak osoba. Na njenom čelu bio je Goran Karić, zet Miškovića, koji je nosio krst.

Nakon sahrane Marko Mišković je u automobilu kojim je došao izvezen na bočni sporedni izlaz Novog groblja.

Otac i sin su posle sahrane vraćeni u pritvor. Zanimljivo je da su svi koji su došli na sahranu mnogli da Miroslavu i Marku izjave saučešće i proćaskaju s njima, ali da njih dvojica nisu smeli da ostvare kontakt, jer su osumnjičeni u istom predmetu.

Telegrafov izvor iz vrha policije kaže da je sahrana Verice označena kao visoko rizična i zato su mere bezbednosti podignute na najviši mogući nivo.

- Ovo je okarakterisano kao visokorizičan skup, sa crvenim stepenom, zato su takve mere obezbeđenja i takve kakve jesu, da ni radnici groblja nisu imali pristup. Zamislite da se nešto loše dogodilo bila bi to velika sramota za Srbiju - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, telo Verice Mišković (91), majke Miroslava Miškovića, preneto je u četvrtak ujutro u Beograd posle opela u porodičnom domu u selu Bošnjane kod Varvarina.

(D. Zlojutro / Foto: Milena Đorđević / Video: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA