Splićanka prepravila grafit "Ubi Srbina" u "Poljubi Srbina"!

Devojka, čije se ime ne pominje, iskoristila je pravopisnu grešku autora grafita u svom rodnom gradu i na originalan način lakom za nokte prepravila ovaj uvredljivi natpis

  • 12

Nedavno je na društvenoj mreži "Fejsbuk" osvanula fotografija Splićanke koja u svom rodnom gradu stoji pored grafita "Poljubi Srbina", koja je samo nekoliko minuta pre toga crvenim lakom za nokte prepravila prvobitni natpis "Ubi Srbina". Gest je izazvao različite reakcije širom društvenih mreža, a više je bilo pozitivnih komentara.

Devojka, čije se ime ne pominje, iskoristila je pravopisnu grešku autora grafita "Ubi Srbina" (trebalo bi da stoji "Ubij") i na originalan način, još originalnijom "olovkom" dodala prefiks "polju-" čime je ovaj iskaz mržnje pretvoren u izliv nežnosti.

Kao što je i moguće očekivati u zemljama brdovitog Balkana, gde nacionalne nesuglasice lako dostignu usijanje, ovakav i slični potezi potrebni su da bi "ugasili" uzavrele strasti i pokazali da uz malo zdravog razuma ljubav može prevladati mržnju i nesporazume.

Ovaj gest naišao je na mnoštvo pozitivnih komentara na društvenim mrežama, posebno jer je ispisan u Splitu, a devojci su upućivane reči podrške.

Bravo, devojko, reci mi ko si da te nađem i izljubim - glasio je jedan od komentara na Fejsbuku.

Ovo je samo jedan u nizu grafita koji se trude da propagiraju pomirenje i ljubav među zemljama bivše Jugoslavije.

U prilog tome govori još jedan grafit koji je nedavno osvanuo na ulicama Beograda, na kom je pisalo "Srbi i Hrvati braća".

Sve ovo pokazuje da, uprkos burnoj prošlosti, možemo živeti mirno i bez raspirivanja nacionalističke mržnje. I da budućnost može da bude ružičasta, ako se potrudimo.

(M. R. / Foto: Facebook)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA